Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hayvanseverler sokak hayvanları için bir araya geldi: ‘Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’

Son günlerde kamuoyunda sokak hayvanlarını hedef alan sözler üzerine toplanan hayvanseverler basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Semra Çelikkaya, belediyelerin görevlerini yerine getirmediğini belirterek, “Usulsüz toplama yapanları ifşa edelim” çağrısı yaptı. 

Son günlerde kamuoyunda sokak

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) hayvanları hedef alan eylem ve söylemler üzerine İzmit Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına KOHAYDER’in yanı sıra diğer hayvan hakları savunucuları, dernekler ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak terör saldırısında şehit olan 6 vatan evladı için saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

“BELEDİYELER GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEDİ”

KOHAYDER Başkanı Semra Çelikkaya, “Hayvanseverler olarak çok üzgünüz. Dün gece 6 şehit verdik. Hepsine Allah rahmet eylesin. Hayvanları sokakta hırsızlar istemez. Barınaklarda hayvanlar birbirine zarar verebilir. Hastalıktan kırılabilir. Bu ülkede her sabah bakımevlerimden gelen vahşet görüntüleri ile uyanıyoruz. Bu iş parayla pulla çözülecek iş değil. Belediyeler 20 yıldır kısırlaştırma görevini yerine getirmedi. İlçe belediyelerden usulsüz toplama ihbarları geliyor” dedi.

“KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YERİNDE YAŞAT”

Sözlerine devam eden Çelikkaya, “Biz bu mücadeleyi kazanırız. Her zaman diyorum. Biz direnirsek bu mücadeleyi de yerinde kazanırız. Tüm hayvanseverler olarak buradayız. Usulsüz toplama yapılan belediyelerin, bakımevlerinin önünde eylemler yaparak bu yapılanları ortaya çıkaralım” şeklinde konuştu. Hayvan severler sık sık ‘Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’ şeklinde slogan attı. Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.