Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret üçüncü toplantı yarın mı? 2024 asgari ücret zammı 3. toplantısı ne zaman?

2024 yılına girerken en

2024 yılına girerken en çok merak edilen konulardan biri olan asgari ücret zammı, 1 hafta içerisinde yapılacak üçüncü toplantı ile netlik kazanacak. Çalışanların kıdem tazminatı, işsizlik maaşı gibi birçok kalemi etkileyecek olan bu zammın duyurusu, 2024 Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı sonrasında gerçekleşecek. Peki, üçüncü toplantı ne zaman ve hangi gün yapılacak?

Toplantı Takvimi ve Beklentiler

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk iki toplantısında taleplerin dile getirilmesi ve beklentilerin masaya yatırılması üzerine bir yol haritası belirlemişti. İlk toplantı 11 Aralık’ta, ikinci toplantı ise 18 Aralık’ta gerçekleşti. Ancak bu toplantılarda henüz net bir rakam üzerinde anlaşmaya varılmamıştı.

Üçüncü toplantının günü henüz netlik kazanmış değil. Ancak Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamada, hükümetin kendi arasında konuşarak karar vereceğini belirtti. Bu nedenle, toplantının pazartesi ya da salı gününe kalması bekleniyor.

Asgari Ücret Beklentileri ve Kesin Rakamın Açıklanması

Toplantının ardından komisyonun belirlediği rakamlar hükümet tarafından değerlendirilerek asgari ücret zammı netleşecek. Bu zammın 2024 yılında bir çalışanın alacağı en düşük ücreti belirleyeceği göz önüne alındığında, milyonlarca çalışanın beklentisi yüksek.

Üçüncü toplantının sonuçlarına göre, oranlara bağlı olarak asgari ücretin net rakamları şu şekilde belirlenecek:

  • Yüzde 35’lik zamda 15 bin 392 lira
  • Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira
  • Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira
  • Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira
  • Yüzde 55’lik zamda 17 bin 673 lira

Üçüncü toplantı sonrasında hükümetin bu oranları onaylaması bekleniyor ve net asgari ücret açıklaması Çarşamba ya da Perşembe günleri gerçekleşebilir.