Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman bitecek? Yüzde 25 kira zammı son gün ne zaman?

Son dönemde konut kiralarındaki

Son dönemde konut kiralarındaki yüzde 25’lik zammın sınırlaması üzerine yoğun tartışmalar devam ediyor. Konut sahipleri ve kiracılar arasında belirsizlik yaratan bu uygulama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Peki, yüzde 25’lik kira zam sınırlaması ne zaman sona erecek? İşte detaylar…

Yüzde 25’lik Kira Zam Sınırlaması Ne Zaman Bitecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş ve finans dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda konut kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlamasının uzatılmayacağını açıkladı. Şimşek, bu düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ereceğini belirtti. Yani, konut kiralarındaki yüzde 25’lik zammın sınırlaması önümüzdeki yazın sonunda kalkacak.

Bakan Şimşek’in Açıklamaları:

Bakan Şimşek, geçtiğimiz hafta basına kapalı yapılan toplantıda konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Konut kiralamalarında kira artış oranını %25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te bitecek olan düzenlemeye, önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak.”

Yüzde 25’lik Kira Zam Sınırlamasının Son Güne Dair Detaylar:

Bu tarih itibariyle konut kiralarındaki artış oranlarındaki sınırlama kalkacak. Ancak Bakan Şimşek’in açıklamalarına göre, bu düzenlemenin süre uzatımına gerek duyulmayacak. Dolayısıyla 1 Temmuz 2024 tarihi, yüzde 25’lik kira zam sınırlamasının sona ereceği kesin tarihtir. Kiracılar ve ev sahipleri, bu tarihten itibaren serbest piyasa koşullarında kira fiyatlarındaki değişikliklere hazırlıklı olmalıdır.