Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Asgari ücrette rakam değişti! Şaşırtan kulis bilgisi…

2024 asgari ücretin belirlenmesine sadece sayılı günler kaldı. Bu hafta içinde açıklanması beklenen asgari ücrette son pazarlık rakamını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın az bulduğu iddia edildi. Erdoğan’ın talimatıyla 1.000 TL fazla olabilir!

2024 asgari ücretin belirlenmesine

Türkiye’de milyonlarca kişi 2024 yılında uygulanacak asgari ücretin ne kadar olacağını beklemeye başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan önceki iki toplantıda ise sonuç çıkmamıştı. Bu hafta yapılacak son toplantı ile rakam netlik kazanacak.

Kulislerde ise asgari ücreti yeni yılda ne kadar olacağına dair çeşitli rakamlar konuşulmaya başladı. Konuya ilişkin önemli bir kulis bilgisini paylaşan ve hükümete yakınlığı ile tanınan Gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret zammını az bulduğu ve 1.000 TL daha eklenmesi gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET TALİMATI!

Gazeteci Cem Küçük tarafından asgari ücret görüşmelerinin hız kazandığı son günlerde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Masada görüşülen teklifleri az bulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiği ifade edildi. Bu kapsamda asgari ücret için masada konuşulan rakamın 1.000 TL üzerinde olacağı ifade ediliyor.

Yarın yapılacak Kabine Toplantısı sonrasında yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Bu yıl sadece bir defa yapılması beklenen asgari ücret zammı için en çok konuşan zam oranı ise yüzde 50 olarak öne çıkıyor.

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLDU?

2024 asgari ücret için görüşmelerden 16 bin TL rakamı üzerinde komisyon tarafından anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bu rakamı beğenmediği ve 1.000 TL daha eklenerek 17 bin TL olması gerektiğine ilişkin talimat verdiği iddia edildi.

Cuma günü açıklanması beklenen ve son kez bir araya gelecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan zammın ne kadar olacağı ise merakla bekleniyor. Bu hafta içinde açıklanacak asgari ücrete eğer tahmin edildiği üzere yüzde 50 oranında bir zam yapılırsa bu durumda yeni asgari ücret 17 bin 103 TL olacak. Ancak henüz rakamlar henüz netlik kazanmadı.