Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonlarca araç sürücüsüne 4 bin 64 TL ceza şoku! Trafiğe bu şekilde çıkarsanız yandınız! Ehliyetinizi hemen kontrol edin

Milyonlarca araç sahibi 4 bin 64 TL para cezası ile karşı karşıya kalacak. Ehliyet ile ilgili yeni dönem resmen başlıyor. Özellikle yeni yıldan sonra bu şekilde trafiğe çıkarsanız ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Milyonlarca araç sahibi 4

Ehliyetler ilgili yeni dönem resmen başladı. Milyonlarca araç sürücüsünü yakından ilgilendiren düzenleme kapsamında sürücülerin 4 bin 64 TL para cezası ile karşı karşıya kalabilirler. Elde edilen bilgilere göre sürücülerin bu işlemi yapmamaları halinde net 4 bin 64 TL para cezası ödeyecekleri aktarılıyor.

Türkiye’de birkaç yıl önce hayata geçirilen yeni kimlik kartı ve ehliyet uygulamasında artık verilen süre sona eriyor. Bu kapsamda ehliyet ve kimlik yenileme sürelerini kaçıranlar için artık para cezası uygulanacak.

EHLİYET YENİLEMEME CEZASI NE KADAR?

Resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ehliyet yenilemek isteyen sürücülerin en kısa sürede yeni ehliyetlerini almaları öneriliyor. Gelecek yıldan sonra eski ehliyetler ile trafiğe çıkan sürücülere para cezası uygulanması öngörülüyor.

Ehliyet yenilemede son başvuru tarihini kaçıranlar ise takip eden yıl içinde eski tip ehliyetler ile trafiğe çıkmaları halinde 4 bin 64 TL para cezası ile karşıya kalacaklar. 31 Aralık son tarih olarak belirlenmişti. 2022 yılında ise bu tarihe 2 yıl daha eklenerek süreler uzatıldı. Bu kapsamda ehliyet yenilemek isteyenlerin yıl bitmeden hemen başvurularını yapmaları gerekecek.

EHLİYET YENİLEME SÜRESİNE DİKKAT!

İçişleri Bakanlığı tarafından bir süredir yeni kimlik kartı ve ehliyetler uygulanmaya başladı. Bu kapsamda ehliyet yenileme süresi olarak en geç 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyordu. Son tarih olarak 31 Aralık 2023’ün belirlenmesinin ardından süre bir kere daha uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için verilen sürenin 31 Aralık 2024 tarihine uzatıldığı aktarıldı. 2022 yılında 2 yıl daha eklenerek süre 2024’e uzatılmıştı. 2025 yılından itibaren eski tip ehliyetlere sahip kişilerin sürücü belgelerine yönelik yeniletmedikleri için para cezası uygulanması bekleniyor.