Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelir durumuna göre aylık ödeniyor! Devletten 1.900 TL’lik destek ödemesi… Şartlar belli oldu!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca hesaplara yatırılacak. Peki, başvuru şartları neler? Destek başvurusu nasıl yapılır?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek

İhtiyaç sahibi dar gelirli aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. 2023 yılının son haftasında da yeni yılda verilecek desteklere ilişkin beklentiler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıllardan itibaren başlatılan ve ihtiyaç sahibi ailelere ödenen Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli ailelerin desteklenmesine yönelik atılımlar yapıldı. Bu kapsamda yapılacak yardımlar en çok 1.250 TL olarak uygulandığı aktarılıyor.

GELİR DURUMUNA GÖRE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÖDENECEK!

Aile Destek Programı kapsamında yapılacak ödeme miktarları tamamen gelir durumuna göre değişiyor. Program kapsamında 2023 yılı için toplam en yüksek ödeme miktarı 1.250 TL olarak hesaplanmıştı. Gelecek yılda da verilmesi halinde bu miktarın artması bekleniyor.

Kişi başına düşen aylık gelir hane içinde eğer 450 TL ve altında ise 1.250 TL olarak ödeme yapılıyor. 450 TL ve üzeri ile 911,15 TL arasında olanlara 1.100 TL, 911,15 TL ile 1.372,30 TL arasında olanlara 950 TL ve 1.372,30 TL ile 3.800,78 TL arasında olanlara ise 850 TL olarak destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLARI NELER?

Söz konusu destek programından yararlanmak isteyenlerde kısaca şu şartlar aranıyor:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Mavi kart sahibi olmamak,
  • Yurt içinde ikamet etmek,
  • 18 yaşından büyük olmak,
  • Hane içinde memur, noter, muhtar olarak çalışan ya da yurt dışında çalışan, borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Hane içindeki çocuk sayısına göre ayrıca 350 TL ile 650 TL arasında Çocuk Bileşeni Desteği de sağlanıyor. Bu sayede toplamda 1.900 TL ödeme alınabiliyor. Söz konusu şartları sağlayanların e – Devlet üzerinden başvurularını yaparak ya da bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında (SYDV) başvurularını yaparak destek ödemlerinden faydalanması mümkündür.