Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

30 gün şartını sağlarsanız 10 bin 650 TL destek alabilirsiniz! Yalnızca işsizleri kapsıyor… Detaylar sıralandı!

2024 asgari ücretin belli olmasının ardından devlet destekleri de artırılacak. Bu kapsamda çalışmayanlara ödenen 10 bin 650 TL destek miktarı da yükselecek. Peki, işsizlik maaşı şartları neler? İşte başvuru şartları ve detaylar…

2024 asgari ücretin belli

Türkiye’de çalışmayan ve işsiz kalan vatandaşlara yönelik devlet destekleri veriliyor. BU kapsamda uygulanan en önemli destek ödemelerinden biri ise işsizlik ödeneği olarak veriliyor. Özellikle işten çıkarılan ya da çalıştığı iş yeri kapanan ve kendi kusuru olmadan işten çıkan kişiler bu ödemelerden yararlanabiliyor.

Güncel asgari ücret rakamlarına göre hesaplanan işsizlik ödeneği kapsamında 2024 yılında uygulamaya alınacak yeni asgari ücrete göre işsizlik ödeneği miktarı da değişecek. Asgari ücretin açıklanmasının ardından yeniden bu ücretler hesaplanacak.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ŞARTLARI NELER?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sigortalı olarak çalışmış ancak işten çıkmış kişilere işsiz kaldıkları dönem için belirli bir süre işsizlik ödeneği veriliyor. Bu kapsamda temel şart 30 gün şartını sağlamak.

İŞKUR üzerinden işsizlik ödeneği almak isteyenlerin kısaca şu şartları sağlamaları gerekiyor:

  • Kendi istek ve kusuru dışında işten çıkmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önce 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde İŞKUR’a şahsen ya da elektronik ortamdan başvurmak.

2024 GÜNCEL İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

2023 yılı için işsizlik ödeneği ödeme yapılacak kişilerin sigortalılık ve çalışma sürelerine göre değişiyor. Son 4 ay 2023 yılının ikinci dönemine ait asgari ücretle çalışan için 5 bin 325 TL, son 4 ay 15 bin TL ile çalışan için 5 bin 954 TL, son 4 ay 30 bin TL ile çalışan için 10 bin 650 TL olarak hesaplanıyor.

2024 yılında ise yeni asgari ücretin belli olmasının ardından İŞKUR tarafından ödenecek işsizlik maaşı artacak. Hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçemeyeceği için sigortalı işsizlere ödenecek aylık işsizlik ödeneği miktarına göre hesaplanmaktadır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dolar kuru, son dönemde küresel
Sıradaki Haber Dolarda son durum! 27/09/2024