Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliye 5 bin TL maaş ek ödeme kararı nihayet Resmi Gazete’de! Ödeme tarihlerinin açıklanması bekleniyor!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 5 bin TL ikramiye ödemelerine çevrilmişti. O karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Şimdi sırada ise ödeme tarihleri yer alıyor. İşte emekliye 5 bin TL ek ödeme tarihleri ne zaman?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı

Yeni yıldan önce emeklinin beklediği ek ödeme kararı nihayet çıktı. Ocak 2024’ten itibaren uygulanacak emekli, memur ve asgari ücret zamları öncesinde gelen yeni kararlar bir hayli dikkat çekti. Son günlerde merakla beklenen bir konu ise çalışan emekliye ödenecek 5 bin TL ikramiyeler olmuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu tarafından çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemelerine ilişkin düzenleme kabul edildi. Yaşanan bu gelişme sonrasında gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Resmi Gazete’de resmen yayınlanan karar sonrasında ödeme tarihleri araştırılıyor.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemeleri yapılmıştı. Ancak çalışan emekliler bu haktan yararlanamadı. Takip eden günlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çalışan emekliler için de verileceği müjdesi gelmişti.

Yaklaşık olarak 4 milyondan fazla emeklinin yararlanacağı ikramiyeler için geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Resmi Gazete’de kararın yayımlanmasının ardından kısa süre içinde ödemelerin hesaba geçeceğini duyurdu. SGK tarafından ödeme takviminin açıklanması bekleniyor. Yaklaşık 2 gün içinde ödeme yapılacağı tahmin ediliyor.

ÇKS KAYITLI ÇALIŞANLAR DA YARARLANACAK!

Çalışan emeklilere yönelik verilecek 5 bin TL ikramiyeden Bağ Kur esnaf başta olmak üzere 4 milyondan fazla emekli yararlanacak. Bu kapsamda Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlı çalışanların da emeli ayıldığı için 5 bin TL ikramiye alması sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ise ilk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve Bağ Kur esnaf emeklileri başta olmak üzere toplamda 4 milyon 689 bin emeklinin daha ikramiye alacağı duyurulmuştu. Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemelerinin yeni yıla sarkmadan yapılması bekleniyor. Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından SGK’nın açıklayacağı ödeme takvimi de takip edilecek.