Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni asgari ücret belli oldu! Peki, işverene maliyeti ne kadar? Asgari ücret devlet desteği yükseldi mi?

2024 yılı asgari ücret zammı geçtiğimiz gün açıklandı. Yeni asgari ücretin rekor düzeyde artmasıyla işverene maliyeti ve devlet desteği de belli oldu. İşte 2024 yılı asgari ücret zam oranı ve işverene devlet desteği…

2024 yılı asgari ücret

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Aralık ayının ilk haftalarında başlayan asgari ücret görüşmelerinden nihayet sonuç çıktı. Uzun süredir toplumun büyük bir kesimi tarafından açıklanması beklenen asgari ücrette yeni rakamlar dikkat çekti.

Asgari ücrette 2024 yılı için ciddi bir artış yapıldı. Söz konusu destek ile işverenlere de ödeme kolaylığı sağlanması hedefleniyor. Asgari ücret zammının belli olmasının ardından toplumun her kesimi etkilendi. İşverenlere maliyeti ise arttı.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücrette heyecanla beklenen 3. toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise görüşmeler sonrasında kameraların karşısına geçti.

Yeni yılda geçerli olacak zammı duyuran Bakan Işıkhan, 2024 yılı için uygulanacak yeni asgari ücretin brüt 22 bin 002 TL, net ise 17 bin 002 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Yeni asgari ücretin belli olmasıyla işverene maliyeti ve işverene devlet desteği de araştırılmaya başladı.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

2024 yılının asgari ücretinin belli olmasının ardından işverene maliyeti de yeniden hesaplandı. Bakan Işıkhan tarafından asgari ücrette devlet desteğinin artırıldığı da duyuruldu. Bu kapsamda küçük işletmelere verilecek asgari ücret desteği 500 TL’den 700 TL’ye yükseldi. Net asgari ücrette, önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre ise yüzde 100 oranında artış yapılmış oldu.

ASGARİ ÜCRET KİMLERE VERİLİR?

Türkiye’de yaklaşık olarak 1 milyon 860 bin üzerinde işletmeye ve ev hizmetçisi çalıştıranlar işverenler de asgari ücret desteğinden yararlanabilecek. Aylık prim ve hizmet belgelerinin ya da muhtasar prim hizmet beyannamelerinin yasal süresinde verilmesi, eksik bildirimde bulunulmaması gerekiyor. Asgari ücret desteği ile sağlanacak indirim tutarı, takip eden aylardan itibaren doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecek.