Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akaryakıta ÖTV zammı yolda! Benzine ne zaman zam gelecek? Akaryakıtta ÖTV ne kadar olacak?

Yeni yıl öncesi akaryakıt

Yeni yıl öncesi akaryakıt fiyatlarına bir darbe daha! Sektöre yakın kaynakların bildirdiğine göre, 3 Ocak 2024 tarihinden itibaren benzin ve mazot üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarına artış yapılacak. Bu değişiklikle birlikte, litre başına minimum 2,75 TL ÖTV alınacak.

Döviz kurundaki rekor üstüne rekor kırması ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda, son olarak motorine yapılan zamın ardından benzin ve mazota da zam yapılacağı belirtiliyor. 22 Aralık’ta motorine 1 lira 61 kuruş, 20 Aralık’ta ise benzine 1 lira 48 kuruş zam gelmişti.

Sektör kaynaklarına göre, 3 Ocak 2024 Çarşamba günü itibarıyla mazot ve benzine litre başına minimum 2,75 TL Özel Tüketim Vergisi zammı uygulanacak. Bu artışla birlikte, akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi bekleniyor.

Seçim öncesine göre benzine yaklaşık 14 lira 60 kuruş, motorine ise yaklaşık 20 lira zam geldiği belirtiliyor. 14 Mayıs seçimleri öncesinde benzin litre fiyatı 19,76 TL, motorin litre fiyatı ise 18,58 TL seviyesindeydi. Seçimlerden bu yana yaşanan zamlarla birlikte, akaryakıt fiyatları önemli ölçüde artış gösterdi.

ÖTV zamlarının ardı arkası kesilmeyen bu dönemde, tüketicilerin yakıt masraflarında yeni bir artışa hazır olmaları bekleniyor. Detaylar için 3 Ocak tarihini beklemekteyiz.