Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile Destek Yardımı zamlandı mı? 2024 devlet destekleri ne kadar arttı? 1900 TL’lik destek…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet desteği verilmeye devam ediyor. 2024 yılı için asgari ücretin belli olmasının ardından birçok destek oranı da artacak. Peki, Aile Destek ödemeleri ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler

2024 asgari ücret zam rakamları belli oldu. Asgari ücretin 17 bin 002 TL olmasının ardından birçok kalemde de artış yaşanmaya başladı. Özellikle sosyal desteklerden yararlanan vatandaşlar yen asgari ücret zammına göre artış alabilecek.

Asgari ücret rakamları birçok farklı unsuru etkiliyor. Bazı devlet destekleri ve sosyal yardımlar da asgari ücret artışına göre belirleniyor. 12 ay boyunca uygulanan Aile Destek Programı kapsamında ise ücretlerin artıp artmayacağı merak ediliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ ARTTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Yeni asgari ücretin yüzde 49 oranında aldığı artış birçok farklı kalemi etkileyecek.

Hak sahibi ihtiyaç sahibi ailelere verilecek destek kapsamında kişi başına ailede düşen gelir durumuna göre farklı miktarda ödeme yapılıyor. Henüz Aile Destek Programı kapsamında zam yapılıp yapılmayacağı ve programa ne kadar süre devam edileceği konusunda ise bir açıklama bulunmuyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda ödeme miktarları ise şöyle:

  • Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 TL ve altında olanlar: 1.250 TL
  • 450 TL ve 911,15 TL ve altında olanlar: 1.100 TL
  • 911,15 TL ve 1.372,30 TL altında olanlar: 950 TL
  • 372,20 TL üzeri ve 3.800,78 TL’den az olanlar: 850 TL

850 TL ile 1.250 TL arasında yapılan ödeme miktarlarının gelecek yıl için artırılmasına yönelik beklentiler de devam ediyor. Ayrıca bu ödemelere ek olarak 350 TL ile 650 TL arasında değişen tutarlarda çocuk bileşeni kapsamında ek ödeme de yapılıyor. Ancak henüz yeni rakamlar ve detaylar açıklanmadı.