Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücrette aile yardımı ne kadar oldu? 2024 asgari ücret zammı ne kadar? 1.000 TL refah payı ile…

2024 asgari ücret zam oranı belli oldu. Yılın son günlerinde duyurulan asgari ücret zammı sonrasında aile yardımı ve zam detayları da merak edilmeye başladı. İşte 2024 asgari ücret hakkında merak edilenler…

2024 asgari ücret zam

1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak 2024 asgari ücret zam oranları belli oldu. Yeni asgari ücretin belli olmasının ardından aile destek ödemeleri ve diğer değişikliler de merak ediliyor. Asgari ücretin 17 bin 02 TL olarak belirlenmesinin ardından işverene maliyeti ve aile yardımları da araştırılmaya başladı.

Uzun süre devam eden pazarlık sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesinin ardından yeni asgari ücret belli oldu. Yüzde 49 oranında yapılan zam ile masada uzlaşılan rakamın üzerine bin TL refah payı eklenerek 17 bin TL olarak yeni ücret belirlendi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

2024 asgari ücret zam oranlarının açıklanmasının ardından aile destek ödemelerinde de artış beklentisi oluştu. İhtiyaç sahibi ailelere yapılan bu yardımlar kapsamında 850 TL ile 1.250 TL arasında gelir durumuna göre ödemeler yapılıyor.

Aile Destek Programı adı altında ödenen bu yardımın gelecek dönemde de devam etmesi bekleniyor. Asgari ücret artışı sadece aile destek ödemelerinde değil, ayrıca birçok farklı kalemde de ücret artışlarına neden oldu. Bu kapsamda 2024 yılında birçok farklı ücret değişecek.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Yeni yıldan itibaren geçerli olacak net asgari ücret 17.002 TL olarak belirlendi. Brüt asgari ücret ise 2024 yılında 20.002 TL’ye yükseldi. Yüzde 49’luk artış sonrasında yeni asgari ücretin işverene maliyeti ise 23 bin 502 TL’ye çıktı.

Asgari ücrette 700 TL’si asgari ücret desteği olmak üzere 17 bin 2 TL olarak uygulanacak. Asgari ücrete yapılan zam sonrasında birçok ücret 2024 Ocak ayından itibaren yeni tarifeye göre uygulanacak. Bu kapsamda asgari ücretin etkilediği birçok devlet desteği de yükselecek. Asgari ücret dolar bazında ise 578 dolar seviyesine kadar yükselmiş olacak.