Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki binlerce işçiyi ilgilendiriyor: Taraflar yeniden bir araya gelecek

Kocaeli’de 30 bini aşkın işçiyi ilgilendiren ve beşinci görüşmesi Kasım ayında Türk Metal ve Birleşik Metal ile MESS arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar yarın bir kez daha bir araya gelecek. 

Kocaeli'de 30 bini aşkın

Ülke genelinde 160 binden, Kocaeli’de de 30 binden fazla metal sektöründe çalışan işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde yarın bir görüşme daha gerçekleşecek. Türk Metal ve Birleşik Metal ile MESS arasında daha önce beş kez gerçekleşen görüşmeler kapsamında anlaşmanın çıkmadığı toplu iş sözleşmelerinin yenisi 29 Aralık Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

MESS’İN TEKLİFİ YÜZDE 35’TE KALMIŞTI

Taraflar arasında gerçekleşen görüşmelerde Birleşik Metal – İş Sendikası yüzde 140, Türk Metal Sendikası da yüzde 119 zam teklifinde bulunmasına rağmen MESS’in teklifi yüzde 35 olması sonrasında sendikalar masadan kalkmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Birleşik Metal – İş Sendikası arabulucu sürecinin öncesinde eyleme başlarken Türk Metal Sendikası da arabulucu sürecinde anlaşmanın sağlanamaması üzerine eylem gerçekleştirdi.