Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024’te uygulanmaya başlayacak! Ev hanımlarına 2 bin 133 TL’lik prim desteği… Detaylar belli oldu!

2024 yılı itibariyle birçok yeni uygulama da hayatımıza girecek. Bu uygulamalardan biri de ev hanımlarına emeklilik yolunda sigorta prim desteği verilmesi oldu. 3’te 1’ini devlet karşılayacak!

2024 yılı itibariyle birçok

Türkiye’de çalışma hayatına ve emeklilik sistemine dair son dönemde birçok yeni düzenleme hayata geçirildi. Bu düzenlemelerin bir kısmı ise 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlayacak. Özellikle ev hanımlarına emekli olma fırsatı için devlet desteği ilk sırada yer alıyor.

2024 asgari ücret zammının belli olmasının ardından, emeklilik primleri ve devlet destekleri üzerinde de yeni rakamlar belli oldu. Yeni torba yasa ve düzenlemelerin devreye girmesiyle beraber ev hanımlarının emekli olmasını sağlayacak sigorta prim ödemeleri için devlet desteği sağlanacak.

O KİŞİLERİN SİGORTA PRİMLERİNİ DEVLET KARŞILAYACAK!

İsteğe bağlı sigorta ödeyen kişiler için devlet destekleri gündeme geldi. Mevcut asgari ücrete göre aylık olarak hesaplanan ve şu an için 4 bin 292 TL olan bu tutar, 2024 yılı asgari ücret zammının belli olmasının ardından yeniden hesaplandı. Buna göre yeni asgari ücret ile birlikte bu tutar 6 bin 400 TL’ye çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ise 2024 yılında hayata geçmesi beklenen uygulama ile ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta priminin 3’te 1’ini devlet karşılayacak. Buna ek olarak daha pek çok aile destekleri de hayata geçirilecek.

AYLIK 2 BİN 133 TL DESTEK VERİLECEK!

Yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL’ye çıkarılmasının ardından 2023 yılında yapılan hesaplama da değişti. Ev hanımlarına, isteğe bağlı sigorta kapsamında emeklilik hakkı sağlanacak. Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile devreye girecek bu düzenleme ile devlet mevcut asgari ücrete göre hesaplanan primlerin üçte birini karşılayacak. 2023 yılı rakamlarına göre bu destek miktarı 1.430 TL olarak hesaplanıyor.

2024 asgari ücrete göre hesaplandığında ise 6 bin 400 TL’ye çıkan isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birinin karşılanması halinde 2 bin 133 TL destek ödemesi yapılacak. Başvuru şartları ve detaylar ise önümüzdeki dönemde açıklanacak.