Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekonomist Selçuk Geçer olacakları tek tek açıkladı! Dolar kurunda ’50 lira’ tahmini çok konuşulacak!

Piyasaların yakından takip ettiği ekonomistlerden Selçuk Geçer, dolar kurunun 50 liraya çıkacağına dair önemli bir uyarıda bulundu. Merkez Bankası faiz kararlarına dikkat çekiyor. İşte dolar/TL’de kritik 2024 görünümü!

Piyasaların yakından takip ettiği

Türk Lirası son yıllarda yaşadığı büyük değer kaybı ile dolar başta olmak üzere yabancı para birimleri karşında adeta eridi. Piyasalar hakkında isabetli tahminlerde bulunan Selçuk Geçer ise aylar öncesinden dolar kurundaki şimdiki seviyeleri bilmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz artırma kararlarının piyasalarda yepyeni bir döneme işaret ettiğini aktaran Selçuk Geçer, dolar kurunun 50 liraya çıkacağını ifade etti.

DOLAR KURU 50 TL ÜZERİNDEN HESAPLANIYOR!

Piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son analizler sonrasında dolar kurunun mevcut değerinin 29 TL gibi görünse de reel sektör ve üreticilerin işlem maliyetlerini daha yüksek bir değer olan 50 TL üzerinden hesapladıklarını ifade etti.

Özellikle bu durumun mal ve hizmet fiyatlanmasında belirgin bir çifte kur etkisi yarattığının altını çizdi. Yaşanan bu durumun ekonominin genel dengesini bozabileceğini kaydetti. Bu kapsamda doğru hamlelere ihtiyaç ise giderek artıyor.

2024 DOLAR KURU TAHMİNİ!

Dolar kurunun gerçek değerinin 45 lirayı bulduğunu ve yakın zamanda da bu seviyelerin de üzerine çıkılacağını her fırsatta dile getiren Selçuk Geçer, geçtiğimiz dönemde uygulanan yanlış politikaların bedelinin 2024’te ödeneceğinin altını çizdi. Özellikle dolar/TL’de 2024 yılında seçimlerden sonra ciddi bir artış bekleniyor.

DOLAR ALIŞ SATIŞ NE KADAR OLDU?

Yılın son haftasında dolar başta olmak üzere piyasalarda hareketlilik görülmeye devam ediyor. Aralık ayının son haftası itibariyle asgari ücretin de belirlemesinin ardından dolar kurunda bir miktar oynama olmuştu. Bu yaşanan dalgalanma sonrasında dolar kuru yeniden yükseliş eğilimi gösterdi.

29 Aralık Cuma itibariyle yılın son haftası ve haftanın kapanış gününde dolar/TL 29,50 TL alış fiyatı üzerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda günün ilk saatlerinde 29,51 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…