Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmi Gazete’de yayımlandı! İhtiyaç sahipleri için yeni yardım paketi duyuruldu! Hane başına büyük destek yolda

Dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere devlet destekleri 2023 yılının son günlerine kadar uygulanmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı yardımlar devreye girdi. Bir yadım daha Resmi Gazete’de duyuruldu.

Dar gelirli ihtiyaç sahibi

Türkiye’de son yıllarda atan hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle vatandaşların nakit ihtiyaçları da artış gösterdi. Bu kapsamda devlet destekleri de pandemi döneminden itibaren artarak verilmeye devam ediyor.

2024 yılı asgari ücret zam oranlarının belli olmasıyla beraber ihtiyaç sahipleri için yapılan destek ödemelerine ilişkin zam oranları da merak edilmeye başladı. 29 Aralık 2023 Cuma günü itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ihtiyaç sahipleri için bir yardım daha netlik kazandı.

İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE DESTEK VERİLECEK!

Bugün itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına ilişkin karar yürürlüğe konuldu. Bu kapsamda 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanın Hükmünde Kararnamenin 35’inci maddesi gereğince karar verildiği aktarıldı.

İhtiyaç sahibi hanelerin ısınma amaçlı kömür yardımından yararlanmasının yanı sıra ayrıca yine ihtiyaç sahipleri için doğal gaz yardımı gibi destekler de verilmeye devam ediyor. Dar gelirli aileler bu kapsamda 2024 yılı itibariyle de birçok farklı devlet desteğinden yararlanma imkanı elde edecek.

AMAÇ DIŞI KULLANIMINA ÖNLEM ALINDI!

İhtiyaç sahibi ailelere verilecek kömür yardımı kapsamında amacı dışında kullanımların da önüne geçilmesi isteniyor. Bu kapsamda amaç dışında kullandığı tespit edilenler yeniden değerlendirecek. Dağıtım yapan kömür, muhatap ailenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilmeyecek.

Amacı dışında kullanımı halinde yardımdan faydalanan ihtiyaç sahibi hanenin hak sahiplerinin hak sahibi olup olmadıkları vakıflar tarafından yeniden gözden geçirilecek. Kömür teslimatları, Resmi Gazete’de yayımlanan kararın hükümleri çerçevesinde ailelerin ihtiyaçları nispetinde yapılacak. Isınma ve yakacak yardımlarının kış aylarının gelmesiyle birlikte verilmeye başladığı görülüyor. Aralık ayı itibariyle bu tür devlet destekleri artıyor. Öte yandan yerel yönetim birimleri tarafından da ihtiyaç sahibi hanelere çeşitli devlet destekleri verilmeye devam ediyor.