Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devlet destekli emeklilik 2024’te başlıyor! Ev hanımlarına 2 bin 133 TL ödenecek! Başvuru şartları ve detaylar belli oldu

2024 yılı için yeni devlet destekleri gündeme gelmeye devam ediyor. Ev hanımlarına emeklilik fırsatı için detaylar netleşiyor. Ev hanımlarına emeklilikte primlerin 3’te 1’ini devlet ödeyecek. İşte detaylar…

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye’de devlet desteklerinin sayısı ve kapsamı genişlemeye devam ediyor. Özellikle yeni torba yasanın da devreye girmesinin ardından birçok yeni devlet desteği daha uygulanacak. Bu düzenlemeler arasında ilk sırada ise ev hanımlarına emeklilik konusu geliyor.

2024 yılında yeni birçok destek ile beraber ev hanımları iç 3’te 1’ini devletin karşılayacağı bir emeklilik sistemi devreye girecek. Ev hanımlarına emeklilik kapsamında sigorta primlerine yapılacak devlet desteği sayesinde birçok kadın emeklilik fırsatı elde edebilecek.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

Türkiye’de çalışma hayatına ve emeklik sistemine dair birçok yeni düzenleme devreye girdi. Son dönemde yapılan bu yeni düzenlemeler sayesinde birçok kişi fırsat elde etti. Ev hanımlarına sigorta prim desteği ise ilk sırada yer alıyor.

2024 yılı asgari ücret zammının açıklanmasının ardından emeklilik primleri ve devlet desteklerinde de yeni rakamlar konuşulmaya başladı. Asgari ücretin netleşmesinin ardından ev hanımlarının ödeyeceği isteğe bağlı sigorta prim oranları belli oldu. Yeni hesaba göre SGK üzerinden isteğe bağlı sigorta ödemelerini yapacak kişiler 2024 yılında 6 bin 400 TL ödeme gerçekleştirecekler.

DEVLET DESTEĞİ NE KADAR?

Normal şartlar altında isteğe bağlı sigorta primleri 2023 yılı iin 4 bin 292 TL olarak uygulanıyordu. Ancak bu tutar yeniden hesaplanarak asgari ücrete göre 2024 yılı için tekrar belirlendi. 6 bin 400 TL’ye çıkan prim ödemeleri için devlet desteği de kadınlar için devreye girecek. Bu sayede primlerin bir kısmı devlet tarafından ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ev hanımlarına yönelik isteğe bağlı sigorta primlerinin 3’te 1’nin devlet tarafından karşılanacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda 6 bin 400 TL’ye çıkan isteğe bağlı sigorta primlerinin 3’te 1’nin karşılanması durumunda bu rakam 2 bin 133 TL olarak uygulanacak. 2024 yılından itibaren uygulamanın geçerli olması bekleniyor.