Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Yaşar: UlaşımPark en büyük rakip, şoför bulamıyoruz

Kent Meydanı programının konuğu olan Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Üst Birlik Başkanı Mehmet Yaşar, yaşanan şoför sorunlarıyla ilgili konuştu

Kent Meydanı programının konuğu

Geçtiğimiz pazartesi günü Nokta TV ekranlarında, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu Kent Meydanı programının konukları Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Üst Birlik Başkanı Mehmet Yaşar oldu. Vatandaşların şoförlerden şikayeti ve otobüsçü esnafının şoför noktasında yaşadıkları zorluklara dikkat çeken iki başkan, UlaşımPark’ın kendileri için çok ciddi bir rakip olduğunu söyledi.

ÖNCEDEN KALİTELİ ŞOFÖRLERİMİZ VARDI

Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Üst Birlik Başkanı Mehmet Yaşar, “Şoförler direksiyona geçmeden önce belirli bir eğitimden geçiyor mu?” sorusu üzerine, “Doğru mu söyleyelim? Politik mi cevap verelim? Şu an hiçbir şoförümüz eğitimden geçmiyor. Biz bulduğumuz personeli direksiyona koyuyoruz. Sebebi de şu: Bizim UlaşımPark kurulmadan önce çok kaliteli şoförlerimiz vardı.

İYİ ŞOFÖR ULAŞIMPARK’A GİDİYOR

Ama şimdi hepsi UlaşımPark’ta. UlaşımPark şoförlerine 30 bin lira maaş veriyor, bizim verebildiğimiz 15 bin lira. İyi bir şoför bizde durmuyor, hemen gidiyor haklı olarak UlaşımPark’ta çalışıyor. Biz de bulamıyoruz. Adam çalışmıyor. Düzgün şoför zaten gidiyor UlaşımPark’ta çalışıyor. Para kazanamadığımız için yüksek yevmiye veremiyoruz.

ULAŞIMPARK KARŞIMIZDA ÇOK BÜYÜK GÜÇ

Karşımızda normal bir güç değil. Devlet gücü var. UlaşımPark’la rekabet yapma şansımız yok. Biz 30 lira versek, o 40 lira verecek. Yine beni geçecek. Bizim verdiğimiz vergilerle, ödediğimiz bandrollerle UlaşımPark karşımızda çok büyük bir güç oluyor” dedi.

ARKADAŞLARI UYARIYORUZ

Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ise, “Ara ara arkadaşlarımızla bu hassas konuları konuşuyoruz. Bir sepette bir çürük olduğu zaman hepsine aynı muameleyi yapamayız. Sadece bizimle alakalı değil, diğer sektörlerde de eleman eksikliği var. Önceden biz mesela muavinlikten yetiştik. Şimdi gidiyorsun, ehliyeti alıyorsun, şoför olabiliyorsun. Bir ara personel sorunu var.

KIZ KARDEŞİNİ DÜŞÜNECEK

Şu konuda da çok hassasım. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, siz de öyle davranmanız gerekiyor. Bunu her zaman arkadaşlarıma ifade ederim. İnsanlar bir ücret veriyor, karşılık bekliyor. Haklılar. Şöyle düşünün, durağa uğramayıp da yolcuyu almayan şoförün, annesi, babası, kız kardeşini düşünerek hareket etmesi gerekiyor. Elimizden geldiği kadar bunları dile getiriyoruz. Ama maalesef çıkabiliyor arada. Biz de bu isimleri tespit ettiğimiz isimleri cezalandırıyoruz.

ŞOFÖR YOK DİYE ÇOK OTOBÜSÇÜ İŞİ BIRAKTI

Son olarak yeniden söz alan Mehmet Yaşar, “Mesela şoför olmadığı için çalışmayan çok esnaf ve araba var. Şoför yok diye çalışmıyor adam. Hem para kazanamıyor, hem şoför bulamıyor. Bu süreç böyle devam ettiği sürece çok esnafımız kapısını kapatır. Türkiye genelinde Kocaeli’den iyi olanlar da var, kötü olanlar da var. Toplu taşıma özellikle pandemi sonrasında Türkiye’nin bir sorunu haline geldi. Bunun da sebebi mazot, işletme giderlerinin artması, maliyetlerin yükselmesi, bunun karşılığında da belediyelerin yeterli zammı otobüs esnafına vermemesi. Bu şekilde ne kadar gidecek, onu da bilemiyoruz” açıklamasında bulundu.