Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devletten erken emeklilik sürprizi! Çifte formül ortaya çıktı… Ev hanımları ilk sırada!

2024 yılında en çok merak edilen konulardan biri de yeni torba yasada emeklilikle ilgili yapılacak düzenlemeler oldu. Ev hanımlarına devlet destekli emeklilik ve bir başka kesim için 5 yıl erken emeklilik formülleri ilk sırada yer alıyor!

2024 yılında en çok

Yeni yılda birçok kişinin beklentisi emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeler oldu. Bu düzenlemeler sayesinde birçok kişiye erken emeklilik imkanı sağlanacak. 2024 yılının ilk yarısından itibaren emeklilik sistemi ile ilgili pek ok düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

EYT sonrasında gelen yeni düzenlemeler arasında özellikle ev hanımlarının emekli olması için gerekli prim ödemelerine devlet desteği verilmesi ilk sırada yer aldı. Diğer bir yandan SSK ve Bağ Kur kapsamında yer alan kişiler arasında ortaya çıkan emeklilik prim gün sayısının indirilmesi yer alıyor.

5 YIL ERKEN EMEKLİ OLUNABİLECEK!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme sonrasında büyük yankı uyandıran konulardan bir diğeri ise SSK ve Bağ Kur arasındaki prim eşitsizliğinin çözümü konusu oldu. Bağ Kur’lu esnafların uzun süredir bekledikleri bu düzenleme eğer hayata geçirilirse 9 bin gün olan emeklilik süresi SSK ile eşitlenerek 7200 güne düşürülecek.

1800 güne kadar yani yaklaşık 5 yıla kadar bu sayede Bağ Kur’lu kişiler erken emekli olabilecek. Prim sayısının düşmesi ile yaklaşık olarak 1 milyondan fazla Bağ Kur’lu kişinin daha az prim ile emeklilik  şansı elde etmesi sağlanacak. Ancak yeni düzenleme hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

2024 yılında emeklilik sistemiyle ilgili yapılacak en büyük düzenlemeler arasında ev hanımlarına emeklilik konusu da ilk sırada yer alıyor. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının isteğe bağlı primlerini yatırmaları halinde primlerin 3’te 1’ini devletin karşılaması bekleniyor.

Torba yasanın Meclis’te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği konusu ise henüz netlik kazanmadı. Ancak Aile ve Gençlik Bankası kurulmasının ardından bu uygulamanın başlaması bekleniyor.