Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ABD ile anlaşarak İngiltere’den ayrıldı!

Wikileaks, kurucusu Assange’ın ABD ile yaptığı, hakkındaki bir suçlamayı kabul edeceği anlaşma sonrası, İngiltere’de 1901 gündür tutuklu olduğu hapishaneden çıkarak İngiltere’den ayrıldığını duyurdu.

Wikileaks, kurucusu Assange'ın ABD

ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği suçları da delillendiren binlerce gizli belgeyi yayımladığı gerekçesiyle İngiltere’de tutuklu bulunan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın hapishaneden serbest bırakılarak uçakla İngiltere’den ayrıldığı açıklandı.

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Bugün Julian Assange’ın uçağa binerken çekilen görüntülerini de paylaşan Wikileaks, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Julian Assange özgür. 24 Haziran sabahı, 1901 gününü geçirdiği Belmarsh yüksek güvenlikli hapishanesinden ayrıldı. Londra’daki Yüksek Mahkeme tarafından hakkında kefaletle tahliye kararı verildi ve öğlen saatlerinde, uçağa binip Birleşik Krallık’tan ayrıldığı Stansted havalimanında serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

BİR SUÇLAMAYI KABUL ETTİ

Açıklamada, Assange’ın ABD yetkilileriyle yaptığı, hakkındaki bir suçlamayı kabul ederek serbest kalmasına olanak tanıyan anlaşma sonrası İngiltere’den ayrıldığı belirtildi. 52 yaşındaki Assange’ın tek bir suçlamayı kabul edeceği anlaşmanın 26 Haziran Çarşamba günü ABD’ye bağlı Kuzey Mariana Adaları’ndaki bir mahkemede sonuçlanması bekleniyor. Assange mahkeme salonuna çıkıp gizli ABD ulusal savunma belgelerini elde etmek için komplo kurmak ve ifşa etmekle suçlarını itiraf edecek.