ABD neden Yemen'i vuruyor? ABD ve İngiltere'den Yemen'e saldırı!

ABD ve İngiltere, Kızıldeniz'deki saldırılara misilleme olarak Yemen'deki Husi hedeflerini savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurdu. En az 12 Husi hedefinin vurulduğu saldırılarda Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyuldu.

ABD Başkanı Joe Biden, yazılı açıklamasında, Husilere ait hedeflere düzenlenen hava saldırısını şu şekilde duyurdu: "Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi."

Saldırıların seyrüsefer özgürlüğünün ve personelin hedef alınmasının tolere edilemeyeceğini belirten Biden, gerekirse ileri tedbirleri alacaklarını vurguladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarına karşılık vermek amacıyla Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. Sunak, Husi saldırılarının ticari gemiciliği tehdit ettiğini ve uluslararası gemilere yönelik büyük tehlikelere neden olduğunu belirtti.

Husilere karşı yapılan bu hava saldırılarının, uluslararası toplumun uyarılarına rağmen devam eden saldırılara karşı bir tepki olduğu ifade edildi. Saldırılar sonucunda en az 12 Husi hedefinin infilak ettiği bildirildi.

Yemen'deki son gelişmeler ve ABD'nin Husilere karşı aldığı önlemler, uluslararası ilişkilerde yeni bir gerginliğe neden olabilirken, bölgedeki gelişmeler dikkatle takip ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ