Abdullah Eryarsoy ilk kez konuştu: Partimiz bize derse ki…

AK Parti Kocaeli İl eski Başkanı Abdullah Eryarsoy, isminin geçtiği Körfez Belediye Başkan Aday Adaylığı konusuyla ilgili ilk kez Nokta Gazetesine konuştu.

Abdullah Eryarsoy ilk kez konuştu: Partimiz bize derse ki…

AK Parti Kocaeli İl eski Başkanı Abdullah Eryarsoy’un ismi son günlerde Körfez Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçiyordu. Bugüne dek konuyla ilgili sessizliğini koruyan Eryarsoy, Nokta Gazetesine konuştu. Körfez ilçesiyle derin bağları bulunan Eryarsoy, “Partimiz bize Derse ki; Abdullah başkan gel sen bize burada lazımsın, biz de bize verilecek olan görevi, bundan önceki görevlerde yaptığımız gibi bundan sonra da hakkıyla yerine getirmek için çaba gösteririz. Verilecek görev aday adaylığı olabileceği gibi adaylıkta olabilir, teşkilat görevi de olabilir” dedi.

2003 YILINDAKİ KONGRE

AK Parti İl Başkanlığı görevine kadar teşkilatın birçok kademesinde görev aldığını hatırlatan Abdullah Eryarsoy, “Ben uzun yıllardır siyasetin içindeyim. AK Partide 2003 yılında il yönetim kurulu üyesi olarak aktif siyasete başladım. Siyaset yaparken hiçbir zaman kişisel ikbal peşinde olmadım. 2003 yılında yapılan AK Parti Kocaeli Birinci İl Kongresi akabinde il yönetiminde görev aldım.

İL BAŞKANLIĞINA ATANDIĞIM GÜN…

Ve devamında 2018 yılına kadar il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcısı olarak partime hizmet ettim ( seçim işleri, halkla ilişkiler, teşkilat ve siyasi ve hukuk işleri başkan yardımcısı). Bir dönem partimizin il başkanlığını yaptım. İl başkanlığına atandığım gün “Kocaeli'de üzerime düşen görevi harfiyen ve hakkıyla ifa etmeyi yüce rabbimden niyaz ediyorum.” demiştim. İl başkanlığım süresince de bu anlayışla çalıştım” dedi.

"REKOR BİR OYLA TAMAMLADIK"

AK Parti İl Başkanı olarak görev yaptığı sürede iki seçim geçirdiğini hatırlatan Eryarsoy, “İl Başkanı olarak görev yaptığım süre içinde Kocaeli’de iki seçimi teşkilatımızla birlikte yönettik. 24 Haziran 2018 genel Seçimlerini yüzde 58,9 gibi rekor bir oyla tamamladık. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Büyükşehir ve 12 ilçede oylarımızı arttırdık. 11 ilçede ve Büyükşehirde milletimizin teveccühü ile belediye başkanlıklarını kazandık” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE GÖREVLER BİR FIRSATTIR"

Hakkında çıkan Körfez Belediye Başkan Aday Adaylığı haberleri konusunda da konuşan Eryarsoy, “Son dönemde kamuoyunda yazılanları bende okuyorum takip ediyorum. Özellikle seçim sürecinin yaklaşmasıyla beraber kamuoyunda bu tür yakıştırmalar gayet normal. Hemşerilerimizden gelen olumlu dönüşler var. Herkes kendi şehrine hizmet etmek ister. Halkımıza ve teşkilatımıza olan borcumuzu ödemek için bu tür görevleri hizmet için bir fırsat olarak görüyorum.

"BU YÜKÜ BERABER OMUZLAYACAĞIM KİŞİLER…"

Bu bir hizmet fırsatı olduğu gibi aynı zamanda ciddi bir sorumluluk yükleyen bir durum. Bu sorumluluğun üstesinden gelmek için bu yükü beraber yükleneceğiniz kişilerle de görüşmeden yola çıkmanın doğru olmayacağı muhakkaktır. Bu süreçte ben de bu görüşmelere, istişarelere ağırlık veriyorum.

"GÖREV ADAY ADAYLIĞI DA OLUR, ADAYLIK DA OLUR"

Az önce bahsettiğim teşkilat görevlerini yapmış birisi olarak çıkıp da ben aday adayıyım demenin doğru olmayacağını düşünüyorum. Partimiz Bize Derse ki; Abdullah başkan gel sen bize burada lazımsın, biz de bize verilecek olan görevi, bundan önceki görevlerde yaptığımız gibi bundan sonra da hakkıyla yerine getirmek için çaba gösteririz. Verilecek görev aday adaylığı olabileceği gibi adaylıkta olabilir, teşkilat görevide olabilir. Kocaeli’mize şehrimize hizmet etmeyi bugüne kadar kendimize bir borç bildik, bundan sonra da borç bilmeye devam ederiz” açıklamasında bulundu.