Acılı Baharatlı Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Muhtemelen Daha Önce Hiç Denemediniz
Hamur işi çeşitleri arasında en çok tercih edilenler kek, börek, pasta ve kısır yer alıyor. Elbette patates salatası ve makarna salatası da bu hamur işi çeşitlerinin yanına en çok yakışan tatlar arasında yer alıyor. Eve gelen misafirler için özenle hazırlanan bu tatlar, akşam yemekten sonra demlenen tazecik çayın yanında tüketilmek için de hazırlanıyor.
Pratik hazırlanma aşaması ve kolay bir şekilde tüketilmesi ile çeşit çeşit kurabiyelerin kokusu tüm evi sarar. Fırından yeni çıkmış tazecik kurabiyeler, gelen misafirlere çayın yanında ikram edilir ve hoş bir sohbetin başlaması sağlanır. Aynı zamanda yapılan kurabiyeler çocukların sevdiği lezzetli atıştırmalıklar arasında da yer alır. Farklı birçok tarifle kurabiyeler hazırlansa da acılı baharatlı tuzlu kurabiyeyi birçok kişi daha önce evinde denememiş olabilir. Pastanelerdeki lezzeti aratmayacak bu tarifi denedikten sonra bir daha eski kurabiye tariflerinize dönmeyeceksiniz!
ACILI BAHARATLI TUZLU KURABİYE YAPMAK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELER
Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz acılı baharatlı tuzlu kurabiyeler için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;
- 125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekir)
- 1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülmek için ayrılmalıdır)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
ACILI BAHARATLI TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
Acılı baharatlı tuzlu kurabiye yapmak için ilk olarak kullanılacak olan tereyağının ya da margarinin oda sıcaklığında yumuşaması beklenmelidir. Aynı zamanda diğer tüm malzemelerinde oda sıcaklığında olması gerekir. Malzemeler hazırlandıktan sonra uygun ve derin bir kap içerisine yumurta ve yağ koyulup çırpılmaya başlanır. İstenilen kıvama gelen karışıma daha sonra tüm malzemeler sırası ile eklenir.
Kap içerisine alınan malzemeler, yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Unun az gelmesi halinde un ilavesi yapılabilir. Hazırlanan hamurdan istenilen şekiller elde edilir. Hazırlanan kurabiyeler, yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Fırın, önceden 180 derece ısıtılmalıdır ve ardından kurabiyeler fırına verilmelidir. Kurabiyeler fırına verilmeden önce üzerine ayrılan yumurta sarısının sürülmesi gerekir. Ortalama olarak yirmi beş ila otuz dakika arasında acılı baharatlı tuzlu kurabiyeler servise hazır hale gelecektir.
ACILI BAHARATLI TUZLU KURABİYENİN BESİN DEĞERİ
Severek tüketilen kurabiyeyi daha önce bu tarih ile denemeyenler, kurabiyenin tadının nasıl olacağından endişe duyabilir. Ancak bu tarifi bir kez denedikten sonra artık tüm kurabiyelerinizi bu tarif ile hazırlayacaksınız. Yaptığınız acılı baharatlı tuzlu kurabiyeleri deneyenler ise parmaklarını yiyecek.
Oldukça lezzetli ve aromatik bir tada sahip olan acılı baharatlı tuzlu kurabiyelerin sahip olduğu besinler ve bu besinlerin değeri, 100 gramlık porsiyonlar baz alındığında şu şekilde sıralanmaktadır;
- Kalori: 679 kcal
- Karbonhidrat: 42,90 gram
- Protein: 8,48 gram
- Yağ: 22,71 gram
- Lif: 6,92 gram
- Kolesterol: 18,95 mg
- Sodyum: 403,08 mg
- Potasyum: 240,69 mg
- Kalsiyum: 51,14 mg
- A Vitamini: 134,17 IU
- C Vitamini: 0,16 mg
- Demir: 3,43