Acılı Cips Tarifi! Evde Acılı Cips Nasıl Yapılır? Püf Noktası
Cipsler yediden yetmişe herkesin severek tükettiği atıştırmalıklar arasında yer alır. Hazır olarak satılan birçok farklı cips çeşidi bulunuyor. Özellikle acılı cipsler son zamanlarda en çok tüketilen cips çeşitlerinden biri haline geldi. En sevdiğiniz cips çeşitlerini artık evinizde hazırlayabilirsiniz. Evde hazırlayacağınız cipsler hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olacaktır
Arkadaşlarınızla ya da aileniz ile düzenleyeceğiniz film gecelerine eşlik edecek bu eşsiz tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif, çay saatlerinizde de size eşlik edecektir. Sizlerde acılı cips tarifi ile bu lezzeti evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi denedikten sonra hazır cipsleri almak istemeyeceksiniz.
EVDE ACILI CİPS YAPMAK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
Acılı cips tarifini evde sağlıklı ve kolay bir şekilde hazırlamanız mümkün. Evinizde bulunan bazı malzemeler ile ortalama on beş dakikalık bir süre içerisinde cipsinizi hazırlayabilirsiniz. Acılı cips hazırlamak için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;
- 3 tane tortilla
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı su
- 1 tane küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak ya da 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
EVDE ACILI CİPS NASIL HAZIRLANIR?
Yukarıdaki listede yer alan malzemeler ile evde acılı cips hazırlamanız sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Hazırlanışı yaklaşık on beş dakika süren cips tarifinin on dakika da pişirme süresi vardır. Cipsiniz ortalama yarım saat içerisinde yemeye hazır hale gelecektir.
Cipsi hazırlamak için öncelikle tortillaları üçgen şeklinde kesmek gereklidir. Bu işlemden sonra uygun büyüklükte bir karıştırma kabına ihtiyacınız olacak. Karıştırma kabının içerisine; sıvıyağ, sarımsak tozu, domates salçası, biber salçası ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Malzemeler iyice karıştıktan sonra soğan rendelenir ve suyu sıkılır. Soğanın suyu da malzemelerin içerisine eklenir. En son aşama olarak ise malzemelerin içerisine un eklenir. Unu yavaş yavaş eklemek bu noktada çok önemlidir. Sosun kıvamının düzgün olması için bütün unun bir anda koyulması doğru olmaz. Unu da yavaş yavaş ekledikten sonra son kez bütün malzemeler çırpılır. Bir fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serilir. Üçgen şeklinde kesilen tortillalar hazırlanan sosa batırılarak yağlı kağıdın üzerine dizilir. Hazırlanmış olan cipsler, önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına verilir. Yaklaşık on dakika sonra cipsler pişmiş olacaktır.
ACILI CİPS YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Acılı cipsi hazırlarken öncelikle malzemelerin iyi karıştığından emin olmak gerekir. Sosun kıvamı tutturulmalıdır. Acılı cipsi hazırlamanın en önemli püf noktası ise tortillaları sosa batırma aşamasında ortaya çıkar. Tortillalar çabuk ezilmeye müsait bir yapıdadır. Bu nedenle de sosa batırırken zorlanılabilir. Tortillaları çok dikkatli bir şekilde sosa batırmak gerekir ki ezilme yaşanmasın. Hazırlanan acılı cipsleri, yanında farklı dip soslar ile servis ederek daha de lezzetli bir hale getirmek mümkündür. Dip soslar aynı zamanda daha hoş bir sunum yapmanızı da sağlar. Cipsin yanında; humus, Meksika salsa sosu, avokado sosu ve yoğurtlu dip sos gibi farklı tarifleri de evde hazırlayabilirsiniz.