Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz

16-19 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Uluslararası Sezai Karakoç günleri açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in katılımı ile gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Ben sadece bir kelime ile dahi Sezai Karakoç’u anlatabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz

Uluslararası Sezai Karakoç Günleri ‘Ötesini söylemeyeceğim’ adlı sergi açılışı ile başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise onur konuğu oldu. Protokol konuşmaları sonrasında yeti yarışması ve hitabet şampiyonasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreni sonrasında Yücel Arzen ve İbrahim Paşalı konseri ile program tamamlandı.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 1

PROTOKOL YERİNİ ALDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Musfafa Şen’in da yer aldığı programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Eren, Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, belediye başkanları, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, AK Parti eski İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, sanatçılar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 2

KOCAELİ SPORUN DA SANATIN DA BAŞKENTİ

Programda açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Sanatçıların eserlerinin sergilendiği alanlara siyasetçilerin çok da karışmaması lazım. Sezai Karakoç üstadı nasıl resmettiniz merak ediyorum. Her birinin elbette bir hikayesi vardır. Kocaeli kültür anlamında da diğer şehirlerle rekabet ediyor. İddiamızı buradan da ifade etmek istiyorum. Kocaeli sporun da kültürün de başkenti. Belediyecilikte de zaten rüştünü ispat etmiş bir şehir. Kocaeli Kongre Merkezi’nde yani Türkiye’nin en büyük dönüşüm alanlarından birisindesiniz. Bu alan ülkenin kültürüne katkı yapmaya devam ediyor. Endüstriyel dönüşüm alanının içinde olduğunuzu ve buranın sanatla buluşmasının çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 3

SEZAİ KARAKOÇ EDEBİYAT, FİKİR VE DAVA ADAMI

Filistin kanayan yara olarak içimizi sızlatırken Sezai Karakoç üstattan ayrılışımızın ikinci yılı. Mimarlar binalar yapıyor ama ruhlarından ve evrene bakışlarından da katıyorlar. Bereket sadece bolluk anlamına gelmez. Az da olsa berekettir, helal çağrışımı vardır. Kelimelerin her birinde yaratıcı ve toplumla ilişkimiz var. Dili korumak, kelimeleri korumak ve kavramları inşa etmek, insan inşa etmek ile aynıdır. Sezai Karakoç sadece edebiyat değil aynı zamanda fikir adamı. Üstat yine bir dava adamı. Hayatının merkezine Müslümanlığı yerleştirmiş olan edebiyat, fikir ve dava adamı olarak özetleyebiliriz. Vefatının ikinci senesinde onu bu şehirde anmak bizim için bir onur” ifadelerini kullandı.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 4

ŞEHİRLER KÜLTÜR SANAT MEKANLARI OLMALI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen yaptığı konuşmada, “Artık şehirler sadece sanayi tesislerinin olduğu değil, kültür, sanat, edebiyat mekanlarının olduğu şehirler olmak zorunda. Şehirler gerçekten yüksek sanat, kültür üretilen ve tüketilen mekanlar olmalı. Ayrı takdirde 21. yüzyıl bizim için bir şey ifade etmez. Sergiye katkı veren tüm ressamlara emekler için teşekkür ediyorum.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 5

KARAKOÇ’U TAÇ ETMENİZ ÇOK ÖNEMLİ

Ben sadece bir kelime ile dahi Sezai Karakoç’u anlatabileceğimizi düşünüyorum; Müslüman. Sezai Karakoç bir iman abidesidir. Onun dizinin dibinde oturanlar çok şanslı. Karakoç’u bir başka kelime ile anlat derseniz ahlaktır. Karakoç’u şahsen ben böyle görüyorum. Hem fikren hem ilmen olgun ve yetkin bir insandan bahsediyoruz. Şöhretlerin en yükseğinde olanları evinin merdivenine sermiş bir insan. Bize bu bu çağda adam olunabileceğini gösteriyor. Bu düzenlenen etkinliği çok kıymetli olarak görüyorum. Bir sanayi şehrine Sezai Karakoç’u taç eylemeniz çok değerli.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 6

SİYASETİNİ ŞİİR GİBİ YAPMIŞTIR

Sezai Karakoç siyaset ötesi bir duruşla şiirini kemale erdirmiştir. Siyasetini de bir şiir gibi yapmıştır. Karakoç siyasetini anlamanın yolu kitaplarından geçer. Karakoç seçmenlere dair parti yöneticilerine seslenmiştir. Onun siyaseti, hizmetkarlığı hakikatedir. Amaç siyaset değildir, o yüzden seçmene değil siyasetçiye konuşmuştur.” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın konuşmasının sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen’e hediye takdim etti.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 7

YETİ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRDİLER

Yeti yarışmasında Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Hüseyin Ayakan Kubat ve Hayrunisa Bezir 1., Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ayşenaz Külüşlü ve Gülbin Aslan 2., Gebze Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hatice Erkmen ve Zeynep Songül Ulutaş 3., M. Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi öğrencileri Edanur Karakoç ve Ayşenur Gül 4. oldu. Yarışmada birinci olan öğrencilere Doğu Ekspresi gezisi, ikinci olan öğrencilere Kapadokya gezisi, üçüncü olan öğrencilere Konya gezisi, dördüncü olan öğrencilere ise tablet hediye edildi.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 8

HİTABET YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gülbahar Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Funda Ali 1., Gülbahar Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Belkıza Şüheda Çelik 2., İzmit M. Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İlknur Sevde Nalbant 3., 24 Kasım Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Bayram 4., Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Zeki Yiğit Çarktan 5. oldu. Yarışmada birinci olan öğrenciye Doğu Ekspresi gezisi, ikinci olan öğrenciye Kapadokya gezisi, üçüncü olan öğrenciye Konya gezisi, dördüncü olan öğrenciye tablet, beşinci olan öğrenciye kitap seti hediye edildi.

Sezai Karakoç'u tek bir kelimeyle tanımlayabiliriz - Resim : 9