Adana’nın asabisi ‘Kızım’! Yaklaşanları korkutuyor

Adana'da bir kuyumcu dükkanının müdavimi olan 'Kızım' adlı kedi, müşterileri tırmalaması ve rahatsız etmesiyle tanınıyor. Güvenlik kamerasına yansıyan bu kedinin görüntüleri, izleyenleri güldürüyor. Sabahları ağaçtan kuyumcu esnafının ıslık sesiyle inen Kızım, gün boyunca vakit geçirdiği dükkanda müşterilere zor anlar yaşatıyor.

Adana’nın asabisi ‘Kızım’! Yaklaşanları korkutuyor

Adana'nın Kuyumcular Çarşısı'nda yaşayan bu huysuz kedi, kendisini sevmek isteyenleri tırmalıyor ve bu yüzden esnafın tedirgin olmasına neden oluyor. Artan tırmalama olayları nedeniyle, kedinin yattığı yere 'Dikkat tırmalar' yazısı asıldı. Kuyumcular Çarşısı'nda yaşamını sürdüren Kızım, öyle ki çarşıya köpeklerin bile girmesine izin vermiyor. Kedinin bakımını üstlenen kuyumcu esnafı bile onu sevmekte zorlanıyor, fakat Kızım'ın dükkana gelen müşterilere yönelik müdahaleleri görenleri gülümsetiyor.

KIZIM’IN BİR GÜNÜ

Geceyi ağaçta geçiren dişi kedi, sabah dükkana gelen kuyumcunun ıslığıyla ağaçtan iniyor ve gün boyu dükkandan ayrılmıyor. İnsanları tırmalayarak gününü geçiriyor Kedinin bakımını üstlenen kuyumcu Levent Altunbüken, "Islığımızı duyduğunda ağaçtan iniyor. Geceyi orada geçirir. Sabah dükkanı birlikte açarız, sonrasında işimize devam ederiz. Genelde gününü dükkanda geçirir, insanları tırmalayarak. Bir de uyur, başka bir şey yapmaz" şeklinde konuştu.

DİKKAT TIRMALAR

Tırmalama olayları 'dikkat tırmalar' yazısı astırdı Artan tırmalama vakaları sonrasında, kedinin yattığı yere 'dikkat tırmalar' yazısı asmak zorunda kaldıklarını belirten Altunbüken, "Sevenler de var, korkanlar da. Genelde korkuyorlar. Tüm uyarılarımıza rağmen hala elini uzatanlar var. Artık yazı asmak zorunda kaldık. Yine de okuyan da okumayan da elini uzatıyor ve tırmalanıyorlar" dedi. Kediyi bir komando olarak nitelendiren Altunbüken, "Geceleri komando gibi ağaca tırmanır, sabah da geri gelir. Buradan hiç ayrılmaz, dükkanı bekler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA