Adnan Şamdan'dan kadro açıklaması

Türkiye Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Adnan Şamdan, A milli takım kadrosuna seçilen sporcularla ilgili ortaya atılan mesnetsiz yorumlarla ilgili açıklama yaptı. Şamdan, Teknik Kurul adına şu ifadelere yer verdi...

Adnan Şamdan'dan kadro açıklaması

HEPSİ BİZİM EMANETİMİZ!

Değerli Karate Camiamıza,

Bildiğiniz üzere Zadar’da düzenlenecek Avrupa Karate Şampiyonasında kadınlar -55 kg, erkek ferdi kata ve erkek takım kata kategorilerinde yarışacak sporcular Türkiye Şampiyonası öncesi belirlenip ilan edilmişti. Bunun yanı sıra kadınlar -61 kg ve erkek -60 kg daki sporcular şampiyonada 1. olarak kategorilerini kapatmışlardı.

HAKSIZ SÖYLEMLER

Son günlerde bazı antrenörlerimizin sporcularının haklarını koruma amaçlı, tecahülüarifane tavırlarla milli takım aday kadrosu hakkındaki haksız söylemleri, eleştiri sınır ve haddini aşmıştır. Öncelikle ifade etmemiz gerekir ki; milli takımımıza girebilmek için ter döken tüm sporcularımız hakları dahil bize birer emanettir. Onlar sadece sizlerin değil bizlerin de sporcusu, evladıdır. Aralarında tercih yapmamıza sebep olabilecek kriterler Milli Takımımızın yüksek menfaati ve adelettir.

Bu bağlamda, takım kumite kategorilerinde; her özelliğini bildiğimiz ve sürekli takip ettiğimiz sporcularımızı aday kadroya davet ederken ana kriterimiz, kuracağımız taktik anlayışımızdır.

Adnan Şamdan'dan kadro açıklaması - Resim : 1

HEPİMİZ YIPRATIYOR

Milli Takım Teknik Kurulu olarak biz de tecrübemiz, sporcularımızla olan deneyimlerimiz, rakiplerimizin durumu, ilgili talimatların teknik kurullara verdiği yetki gibi bir çok bileşeni harmanlayarak en iyi aday kadroyu oluşturduğumuza inanıyoruz. Sporcularımızın kampdaki performans durumları, Avrupa Şampiyonası öncesi yapacağımız son kampın kadrosunu da şekillendirecektir.

Değerli camiamızın kıymetli antrenörlerini bilgilendirmek, yapılan haksız eleştirilerin bizlerden çok milli takımımızı ve milli takıma dahil olma arzusundaki sporcularımızı yıprattığını üzülerek hatırlatmak isterim.

Adnan Şamdan'dan kadro açıklaması - Resim : 2