AFAD DEPREMZEDE KİRA YARDIMI 2024 SON DAKİKA: AFAD Kira Yardımı Bitti Mi? AFAD Depremzede Kira Desteği Ne Kadar Sürecek?

11 ili etkileyen 6 Şubat depremleri ardından uygulamaya alınan AFAD kira yardımı kesildi. Yüz binlerce vatandaşın evsiz kaldığı doğal afetin ardından verilmeye başlayan AFAD depremzede kira yardımı son tarih açıklandı. Peki, AFAD kira yardımı bitti mi? AFAD kira yardımı ne kadar sürecek? İşte yanıtı..

AFAD DEPREMZEDE KİRA YARDIMI 2024 SON DAKİKA: AFAD Kira Yardımı Bitti Mi? AFAD Depremzede Kira Desteği Ne Kadar Sürecek?

Tüm Türkiye'nin hafızasında yer eden 6 Şubat depremlerinde yüz binlerce kişi evsiz kaldı. Asrın felaketinde ağır ve orta hasarlı olan evler boşaltıldı. Deprem ardından kira yardımı için düğmeye basan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD kira yardımı kesildi. AFAD ödemelerini takip eden çok sayıda vatandaş AFAD kira yardımı bitti mi sorgusuna başladı. Beklenen AFAD kira desteği açıklaması geldi. Peki, AFAD kira yardımı ne kadar sürecek? İşte AFAD kira yardımı son tarih 2024..

AFAD DEPREMZEDE KİRA YARDIMI BİTTİ Mİ?

AFAD depremzede kira yardımı açıklamasında, "6 Şubat Depremlerinin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15'inci ve sonuncusunu Haziran ayında yaparak tamamlayacağız. Allah milletimizi ve devletimizi her turlu afetten korusun" denildi.

AFAD KİRA DESTEĞİ NE KADAR SÜRECEK?

2023 nisan ayında start verilen AFAD depremzede kira desteği uygulamasına haziran ayında son verilecek. 12 ay ödeme şeklinde planlanan AFAD kira desteği son ayına girildi. AFAD kira yardımı ödemelerinin 15'inci ve sonuncusu Haziran ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. AFAD depremzede kira yardımı uygulaması uzatılmayacak.

Kaynak: Diken