AFAD telefonlara mesaj attı, valilik uyardı: Kocaeli'yi de vuracak!

Kocaeli Valiliği il genelinde hafta sonu fırtına ve sağanak yağışa karşı uyardı. Ayrıca AFAD da telefonlara mesaj göndererek, dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

AFAD telefonlara mesaj attı, valilik uyardı: Kocaeli'yi de vuracak!

Kocaeli Valiliği fırtınaya ve sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı. Kocaeli Valiliği yapılan açıklamada vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulunurken, AFAD ise telefonlara mesaj gönderdi.

9'DA BAŞLAYACAK

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Bölgemizde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova) 18.11.2023 Cumartesi günü saat 09:00’dan itibaren rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinden, saat 21:00’a kadar kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirilmiştir" denildi.

Kocaeli Valiliği, fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

AFAD MESAJ GÖNDERDİ

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ise cep telefonlarına gönderdiği mesajda; "Meteorolojiye göre Kocaeli'de yarın sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ