Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Agrotech Halka Arz Tarihi! AGROT Halka Arz Ne Zaman? Agrotech Katılım Endeksine Uygun Mu?

Yeni halka arzlar var mı araştırması yapan vatandaşlar gözlerini Agrotech Yüksek Teknoloji şirketine çevirdi. SPK onayından geçen Agrotech Yüksek Teknoloji halka arz bilgileri geldi. Yatırımcıların merakla beklediği Agrotech halka arzın tarihleri belli oldu. Peki, Agrotech halka arz ne zaman? Agrotech Yüksek Teknoloji kaç lot verir? Agrotech katılım endeksine uygun mu? İşte yanıtı..

Yeni halka arzlar var

Halka arz alım satım yapan vatandaşlar gözlerini 13-17 Kasım haftasına çevirdi. Yeni halka arzlar var mı merak eden yatırımcılar takvimi incelemeye koyuldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Agrotech Yüksek Teknoloji halka arzını duyurdu. SPK onayından geçen Agrotech Yüksek Teknoloji şirketinin halka arz bilgileri geldi. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan Agrotech Yüksek Teknoloji halka arz tarihleri açıklandı. Önümüzdeki hafta talep toplamaya başlayacak olan Agrotech katılım endeksine uygun mu araştırıldı. Peki, Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. halka arz ne zaman? Agrotech katılım endeksine uygun mu? İşte yanıtı..

AGROTECH YÜKSEK TEKNOLOJİ VE YATIRIM HALKA ARZ 

SPK onayından geçen Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. halka arz oluyor. Yıldız Pazar’da işlem görecek olan Agrotech halka arzı sermaye artırımı ve eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecek. Agrotech Yüksek Teknoloji şirketi 15-16-17 Kasım 2023 tarihlerinde talep toplama işlemi yapacak. Katılıma göre düşebilecek pay miktarları 2.800.000 katılıma 75 Lot yani 391 TL olacak. 3.300.000 katılıma 64 Lot, 3.600.000 katılıma 58 Lot düşebilecek. Araştırmalara göre 3.900.000 katılıma ise 54 Lot düşebilecek. Yani 281 TL ödeme yapılabilecek. AGROT hisse koduyla borsada işlem görecek olan Agrotech Yüksek Teknoloji bireysele eşit dağıtım yapacak. 300.000.000 toplam lot büyüklüğüne sahip olan Agrotech lot fiyatı 5,21 TL olacak.

AGROTECH HALKA ARZ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Agrotech katılım endeksine uygun mu sorusuna yanıt arayanlar için hemen belirtelim ki yayınlanan onaylı izahnamenin borsa görüşü bölümünde katılım endeksi ile ilgili bir bilgi yer almıyor. Bu nedenle Agrotech halka arzın katılım endeksine uygun olmadığı söyleniyor. “Tarım bir Ülkenin olmazsa olmazıdır. Pandemi döneminde bunu daha iyi anladık. Bütün zor şartlara rağmen biz üretmekten vazgeçmeyeceğiz” sloganıyla tanınan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. 2013 yılında kuruldu. Kısa bir süre içinde Türkiye’nin potansiyeli yüksek sektörlerinde uzmanlaşarak katma değeri yüksek üretimlerle büyümeye başladı. Türkiye’nin yanı sıra Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kıbrıs, Kazakistan gibi ülkelerde varlığını sürdürüyor.