Ahmet Çokyaşar: İzmit Belediye Başkanını Romanlar belirleyecek!

Nokta TV’nin yeni programlarından Kent Değer Katanlar’da konuşan Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, iddialı konuştu.

Ahmet Çokyaşar: İzmit Belediye Başkanını Romanlar belirleyecek!

Nokta TV’nin yeni programlarından Kente Değer Katanlar dün başladı. Kent sivil toplum camiasının tanınan ve sevilen isimlerinden Taner Sinan Çakırer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programında konuklarından biri, Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar oldu. Kritik yerel seçimler öncesinde iddialı bir açıklama yapan Ahmet Çokyaşar, “İzmit Belediye Başkanını Romanlar belirleyecek” dedi.

15 BİN SEÇMEN NÜFUS

İşte Ahmet Çokyaşar’ın öne çıkan açıklamaları: “İzmit Belediye Başkanını Romanlar belirleyecek çünkü İzmit’te ciddi bir nüfus oranı var. Şuanda Roman sayısı 20 binin üstünde seçmen sayısı da düşün ki 15 bin. Az bir farkla kazanılan bir belediyenden bahsediyoruz. Kimi destekleyeceğimiz belediye başkan adaylarının ve siyasetin performansına bağlı.

ROMANLARIN TEMSİLİYETİ

Adayların arasında, yerel yöneticilerin içinde Romanları temsilen birilerinin olması yadsınamaz bir durum. Mutlaka İzmit’te birkaç arkadaşımız olumlu yerlerde olmazsa buradan gol yerler. Biz siyaset üstü konuları çarpıştırırken olayın yerel boyutu, ulusal boyutu ve uluslararası boyutu var. Ben şu an tamamen yerel pozisyonda konuşuyorum.

ROMAN KÜLTÜR EVİ TALEBİ

Ben bu kentte yaşıyorum. Özellikle çok acil bir şekilde Kocaeli’de Roman Kültür Evi’nin yapılması bütün arkadaşlarımızın talebi. Roman Kültür Evi’nin yapılmasını ve yerel seçimlerden önce de açılmasını istiyoruz. Türkiye’de Kocaeli başta olmak üzere romanlar cumhurbaşkanımıza ciddi destek verdi roman kültür evinin Kocaeli’de olmaması büyük bir ayıp. Körfez’de bir tane yeri tutuldu bütçe olmayabilir ama sizden dünyanın şeyini istemiyoruz. Burayı açın mekanizmasını doğru yapalım.

İNSANLAR ROMANLARI TANIMAK İSTİYOR

Roman kültürünü herkes tanımak istiyor. Ben konuşmacı olarak üniversiteye gittim. Dördüncü ben konuşacaktım. “Beni kim dinleyecek” diye düşündüm. Benden önce 50 kişi vardı ben konuşmaya başlayınca salonda 1000 kişi oldu. İnsanlar roman kültürünü tanıyorum diyor ama ‘romen’ diyor. Roman kültürünü bizim görselleriyle güzel bir açılışta çok güzel bir şekilde dizayn etmemiz lazım ve bu anlamda da il başkanlarına ve ilçe başkanlarına sesleniyorum: bir takım eksiklerle alakalı arkadaşlarımızla temaslarımızı çoğaltsınlar.”

Kaynak: HABER MERKEZİ