Ahmet Elbi'den Merve Özbey'e "Böyle Bir Karar Alması Akıl Tutulması"

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belde Belediyesi'nin düzenlediği 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında sahneye çıkmayan Merve Özbey, Belediye Başkanı Ahmet Elbi'nin sert eleştirilerine maruz kaldı. Elbi, Özbey'in "akıl tutulması" yaşadığını ve konseri iptal ederek şehri terk ettiğini belirtti. Özbey ise avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, sahnede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ifade etti.

Ahmet Elbi'den Merve Özbey'e "Böyle Bir Karar Alması Akıl Tutulması"

Merve Özbey, güçlü sesi ve tarzıyla tanınan bir sanatçı olarak, Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belde Belediyesi'nin düzenlediği 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali'nde konser vermeye hazırlanırken, son anda sahneye çıkmama kararı aldı. Bu kararıyla herkesi şaşkına çeviren Özbey'e en sert tepki Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi'den geldi.

"GÜVENLİK GEREKÇESİYLE SAHNEYE ÇIKMAYIP ŞEHRİ TERK ETTİ"

Instagram hesabından yaptığı paylaşımında konsere gelen vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen Elbi, Merve Özbey'i hedef alarak şu ifadeleri kullandı: "Karabiga Belediyesi olarak 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz Merve Özbey konseri, şarkıcının 27 kişilik darbuka ritim grubunun sahne aldığı alanda 'güvenlik' gerekçesiyle sahneye çıkmaması ve şehrimizi terk etmesi nedeniyle iptal olmuştur. Konserlerde sahne kurulumu organizasyon firması tarafından sağlanmaktadır. Şarkıcı, sosyal medya hesabından yaptığı ilk duyuruda belediyemizi suçlamış, ancak hatasının farkına vararak paylaşımını silip organizatör firmayı hedef göstermiştir. Sahnede görev alan kişiler ve halkımızın güvenliğini güvenlik güçlerimiz sağlamaktadır."

"BÖYLE BİR KARAR ALMASI AKIL TUTULMASI, HALKIMIZA HAKSIZLIK"

"Karabiga gibi huzurun ve güvenin timsali olan şehrimizde, şarkıcı Merve Özbey'in böyle bir karar almasını akıl tutulması olarak değerlendiriyor, konser alanını erken saatlerden itibaren dolduran ve saatlerce bekleyen, başta Karabigalı hemşehrilerimiz olmak üzere, uzak yakın birçok yerden şehrimize misafir olan halkımıza yapılmış haksızlık olarak görüyoruz. Yaşattıkları ayıp nedeniyle halkımızdan özür diliyor, 7'den 77'ye alanı dolduran vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz."

MERVE ÖZBEY CEPHESİNDEN AÇIKLAMA: CİDDİ KAZALARA NEDEN OLABİLECEK EKSİKLİKLER VARDI

Elbi'nin açıklamalarının ardından avukatı aracılığıyla cevap veren Merve Özbey, sahnenin tahta parçalarla kurulduğunu ve çoğu demirin bantlanarak ayakta tutulduğunu ileri sürdü. Sahnedeki hasarlı bölgeleri videolarıyla paylaşarak konuyla ilgili açıklama yapan avukatlık bürosu ise şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilimiz Merve Özbey hakkında akşamdan bu yana kamuoyunu meşgul eden asılsız iddialar ve hakaretamiz konuşmalar nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Müvekkilimiz, ekibi ile beraber, 06/07/2024 tarihinde Çanakkale Karabiga Belediyesi'ne ait sahnede, Alp Ajans Organizasyon Firması ile yapılan anlaşma gereğince açık hava konserine çıkmak üzere sabah saatlerinde konser alanına gelmiştir. Söz konusu konser başlamadan önce, her konser öncesi olduğu gibi, organizasyon firmasına gönderilmiş olan teknik şartnameye uyulup uyulmadığı müvekkilimizin teknik ekibi tarafından incelenmiş, konser alanı gezilmiş ve konser sırasında ciddi kazalara neden olabilecek bir takım teknik eksiklikler tespit edilmiştir."

"KIRILMIŞ SÜTUNLAR KOLİ BANDIYLA YAPIŞTIRILMIŞ"

"Tüm ayrıntıları, fotoğraf ve video kaydı ile belgelendiği üzere, sahneyi ayakta tutan sütunlardan bazıları ahşaptan yapılmış, bir kısmı kırılmış olduğundan koli bandı ile yapıştırılmış, bir kısmı ise sütunların birbirini ayakta tutabilmesi için koli bandı ile birbirine bağlanmış vaziyette olduğu, elektrik kablolarının hiçbir güvenlik önlemi alınmaksızın gelişigüzel sahneden aşağı sarkıtılmış olduğu gibi çeşitli aykırılıklara ilişkin görsellerden sadece birkaç tanesi ekte kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır."

"SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN SAHNEYE ÇIKMADI"

"Müvekkilimiz tarafından bu hususların giderilmesi ve olası kaza ve faciaların önlenmesi adına konser alanı yetkilileri ve organizasyon firması ile iletişime geçilmiş, konserin sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilmesi ve vatandaşlarımızın da herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için konser öncesinde taahhüt edilen hale getirilmesi istenmiş, aksi takdirde toplum ve çalışanlarının sağlığını korumak amacıyla sahneye çıkamayacağı belirtilmiştir."

Zira; müvekkilimiz yıllardır müzik sektöründe yer almakta olup sayısız konser organizasyonunda sahne almış ve her organizasyon öncesi organizasyon firmaları ile yapılan anlaşmalarda sahne ekibinin güvenliği yanı sıra konser alanına gelen tüm vatandaşların güvenliği gözetilerek teknik şartnameler firmalara iletilmiştir. Bu olayda da teknik şartnamede yer alan hususlar açıkça belirtilmişken, organizasyon firması ve ilgili idare ciddi ihlallerde bulunmuştur."

"BU MERVE ÖZBEY'İN İLK KONSERE ÇIKMAYIŞIDIR"

"Müvekkilimiz, son ana kadar var olan güvenlik açıklarının giderilmesi için yetkili kişilerle iletişime geçmiş, ancak bu çabalarının karşılığını görememiştir. Yaşanması muhtemel tehlikelerin önüne geçmek ve kendisi dahil tüm ekibinin ve izleyicilerinin can sağlığını korumak amacıyla konser alanından üzülerek ayrılmak zorunda kalmıştır ki, bu kendisinin de ilk konsere çıkamayışıdır."

"HAKARET VE KARALAMALAR İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

"Tüm bu çabaya rağmen, dün akşamdan bu yana, kendi ayıp ve kusurları ile gelinen bu noktada, suç bastırmaya çalışan, müvekkilin vücut bütünlüğüne ve sanatçı kimliğine varana kadar hakaret etmekten çekinmeyen, organizasyon firması görevlileri ve diğer üçüncü kişilerin hesapları tek tek takip edilmekte, müvekkilimiz hakkındaki hakaret ve karalama niteliğindeki tüm beyanlar, açıklamalar ve paylaşımlar kapsamında müvekkilimizin tüm yasal hakları hukuki zeminde sonuna kadar savunulacaktır. Müvekkilimiz hakkında Türk Ceza Kanunu ve diğer mevzuata aykırı sözler sarf eden kişiler hakkında cezai ve mesleki kariyerine zarar veren tüm ifadeler için hukuki süreç başlatılacaktır."

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR