Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aidat fiyatlarına zam!

Artan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar sonucu ev sahibi ve kiracılar aidat fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği yönünde araştırmalar yapıyor.

Artan enflasyon ve ekonomik

Ortak giderlerin karşılanması için toplanan aidat fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı gündemde.

Kat Malikleri Genel Kurulu Kararı: Yönetimler, muhtemel harcamaları hesaplayarak bir bütçe oluşturur ve bu bütçe kat malikleri arasında paylaştırılarak aidatlar belirlenir. Bu kararın uygulanabilmesi için Kat Malikleri Genel Kurulu’nda onaylanması gereklidir. Onay alınmadan aidat zammı yürürlüğe girmez.

Yönetim Planı: Bazı apartmanlarda veya sitelerde, aidat belirleme yetkisi yönetim planına dahil edilmiştir. Yönetim planında böyle bir madde varsa, Kat Malikleri Genel Kurulu’ndan karar çıkması beklenmez. Yönetimler bu kararı kendi başlarına alıp uygulamaya koyabilirler.

AİDATLARA ZAM BEKLENTİSİ

Aidat zamlarının oranı için belirli bir genel kural yoktur, çünkü her apartmanın ortak giderleri farklılık gösterir. Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle giderlerin arttığı bilinmektedir. Ancak, apartmanlarda veya sitelerde görevli personelin maaş ve sigorta maliyetlerinin artması, aidat zamlarına neden olmaktadır. Öte yandan, aidat zamlarına itiraz etme hakkı, kat maliklerine belirli koşullar altında tanınmıştır. Bu bağlamda, apartman ve site sakinlerinin aidat zammı kararları konusunda bilinçli olmaları ve gerektiğinde itiraz haklarını kullanmaları önemlidir.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde tutuklu
Sıradaki Haber Dilan Polat ve Engin Polat davası tamamlandı: 27 yıl hapis cezası