Aile Destek ödemeleri yattı mı, nasıl sorgulanır? Aile Destek Paketi Aralık ayı ödemesi sorgulama ekranı

Aile Destek ödemeleri yattı mı, nasıl sorgulanır? Aile Destek Paketi Aralık ayı ödemesi sorgulama ekranı

Aile Destek Programı kapsamında yapılan Aralık ayı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyuruldu. Göktaş, yazılı açıklamasında, program kapsamında bugüne kadar hanelere ulaştırılan toplam destek miktarının 60,3 milyar lirayı bulduğunu belirtti.

Aile Destek Programı, Türkiye genelinde uygulanan en kapsamlı sosyal yardım programı olma özelliğini taşıyor. Gelir kriterine uygun hanelere düzenli olarak sağlanan bu yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçiriliyor.

Aralık ayına özel yapılan ödemelerle ilgili Göktaş, "Bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız." açıklamasında bulundu.

Aile Destek Programı Ödemeleri Nasıl Sorgulanır?

Aile Destek Programı ödemeleri, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilir. Vatandaşlar, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" bölümünde yer alan "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak ödeme durumlarını kontrol edebilirler.

Başvuru Şartları Neler?

Aile Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen kişilerin başvuru yapabilmesi için belirli kriterlere uyması gerekiyor. Başvuruda bulunacak kişinin Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması ve hanesinde belirli şartlara uyan kişilerin bulunmaması gibi kriterlere dikkat edilmesi gerekiyor.

2023 Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Kadar?

Aile Destek Programı ödemeleri, kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirleniyor. Bu kapsamda, hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

  • 450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Aile Destek Programı, vatandaşların sosyal refahını artırmayı hedefleyen önemli bir yardım programı olarak devam ediyor. Program kapsamındaki destekler, belirlenen kriterlere uygun olan ailelere düzenli olarak sağlanmaya devam edecek.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI

Kaynak: HABER MERKEZİ