Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, bugün yatar mı? Aile destek ödemeleri Aralık 2023 sorgulama ekranı

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan destek ödemelerinin detayları belli oldu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklama ile Aralık 2023 Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara aktarıldığını duyurdu. İşte detaylar:

Aile Destek Programı Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatırıldı! Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere bugüne kadar toplamda 56,3 milyar TL destek sağlandığını belirtti. İhtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak destek sağlandığını ifade eden Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu ay toplamda 4,1 milyar TL ödeme yapacağız" dedi.

Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği Bakan Göktaş, destekten yararlanan hanelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için ilave olarak aylık Çocuk Desteği ile birlikte Elektrik Tüketim Desteği sağladıklarını açıkladı. Bu ek desteklerle ihtiyaç sahibi ailelere daha kapsamlı bir yardım sunulduğunu belirten Bakan Göktaş, destek programının geniş kapsamıyla ihtiyaçların giderilmesine katkı sağladıklarını vurguladı.

Aile Destek Ödemeleri Nasıl Sorgulanır? Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, aile ve sosyal hizmetler alanında hizmet sunan e-Devlet platformu üzerinden kolayca sorgulanabiliyor. İhtiyaç sahibi aileler, ödeme durumlarını e-Devlet üzerinden takip edebilirler.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ