Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile Hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Aile hekimi değiştirme nasıl ve nereden yapılır? İnternet üzerinden aile hekimi değiştirme yöntemleri nelerdir? Detayları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Aile hekimi değiştirme nasıl

Sağlık Bakanlığı kapsamındaki pek çok hizmeti dijital ortamda hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mümkündür. Artık e-Devlet sisteminde bulunan Sağlık Bakanlığı e-Hizmetleri sayesinde aile hekimi online olarak değiştirilebilir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi sayesinde herkes e-Devlet şifrelerini kullanarak aile hekimiyle ilgili bilgilere ulaşabilir. Ayrıca ikamet değişikliği veya farklı nedenlerden dolayı aile hekimini değiştirmek isteyenler aynı online kanalları kullanabilir.

İnternet Üzerinden Aile Hekimi Değiştirme

Günümüzde aile hekiminden memnun olmayan veya ikamet değiştirdiği için hekim değişikliği yapmak isteyen pek çok kişi vardır. Bu vatandaşlar, oturdukları yerden elektronik ortama bağlanarak aile hekimini değiştirebilir. Vatandaşların internet üzerinden aile hekimi değiştirme işlemlerini hızlı bir şekilde sonuçlandırma imkanı vardır. Böylelikle hiçbir kuruma gidip dilekçe vermeye gerek kalmadan aile hekimi değişikliği yapılabilir. MHRS online işlemler sayesinde vatandaşlar şu hizmetlerden hızlı bir şekilde yararlanabilir:

  • Aile hekimi öğrenme,
  • Aile hekimi değiştirme,
  • Tahlil sonuçları öğrenme,
  • Randevu alma

İnternetten Aile Hekimi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Aile hekiminizden memnun değilseniz veya farklı sebeplerle hekim değiştirmek istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basittir. Aile hekimini değiştirmek için ilk olarak ALO 182 MHRS çağrı merkezini arayıp telefondaki temsilciye talebinizi iletebilirsiniz. Ancak işleminiz internetten yapmak istiyorsanız e-Devlet şifresi ile MHRS girişi yapmalısınız. Bu şekilde internet üzerinden aile hekimi değiştirme talebi verilebilir.

Öncelikle TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapın. Kimlik doğrulama ekranından sonra Sağlık Bakanlığı Aile Değiştirme İşlemine başlayabilirsiniz. Sistem e-Nabız sistemine aktardıktan sonra aile hekimi değiştirme işleminin sayfası açılır. Bunun için öncelikle il ve ilçe seçimi yapmalısınız. Bu şehir ve ilçede görev yapan aile hekimlerine ait bilgiler ekranda çıkar.

Karşınıza çıkan aile hekimleri listesinden adı kırmızı kutucuğun içine alınan aile hekimleri seçime açıktır. Kırmızı ile belirtilmiş aile hekimlerinin hasta kapasitesi dolduğu için sadece yeşil ve sarı ile işaretlenmiş aile hekimlerini seçebilirsiniz. Bu işlemler dışında aile hekimini değiştirmek için herhangi bir form veya dilekçe doldurmanıza gerek yoktur.

Aile Hekimi Değiştirme Hemen Değişir Mi?

İkamet değişikliği gibi durumlarda aile hekimi değiştirme işleminin süresi anında gerçekleşir. Online platform üzerinden yaptığınız aile hekimi değişikliğinde işlem sonrası hemen randevu alınabilir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı bu tür işlemlerde bekleme süresi yoktur. Ancak E-Devlet üzerinden aile hekimini değiştirmenin belirli bir sınırı vardır.

Aile Hekimi Değiştirme Kaç Gün Sürer?

Aile hekimi değiştirme işleminin gerçekleştirildiği sayfada il ve ilçe seçimi yaptıktan sonra listelenen hekimlerden birini seçmek yeterlidir. E-Devlet üzerinden yapılan aile hekimi değişikliğinde her vatandaşın belirli sayıda hakkı vardır. Vatandaşların aile hekimi seçerken bölge sınırlaması bulunmaz. Ancak her vatandaşın 3 ay içinde en fazla 1 kere değişiklik hakkı bulunur. Aile hekimini değiştiren, ancak yeni hekimden de memnun olmayan kişilerin bir sonraki değişiklik için 3 ay beklemesi şarttır.

Aile Hekimi Değiştirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aile hekimlerinin iş yükü nedeniyle sadece belirli sayıda vatandaşa hizmet verilir. Her aile hekimi hasta kapasitesini doldurmuşsa yeni vatandaşlara hizmet veremez. Milyonlarca insana hizmet veren sağlık ocaklarında aile hekimi seçerken kapasiteye dikkat etmek gerekir.

MHRS sisteminde açılan aile hekimi listesinde 3500’den az kişiye bakan hekimler yeşil renkle gösterilir. Aile hekiminin baktığı hasta sayısı 4 bin kişi civarındaysa sarı renkle gösterilir. Her ayın 21’inden sonra yapılan aile hekimi değişiklikleri diğer ayın 5’inden sonra gerçekleştirilir. İnternetten aile hekimi değiştirme işleminde onay vermeden önce işlemi iptal etme hakkı vardır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmit Belediyesinin Mehmet Ali Paşa’da
Sıradaki Haber Mehmet Ali Paşa Kent Lokantasın’da buluşuyor! Fiyatlar çok uygun