Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bir destek daha! Çocuğu okuyan aileye 6 bin 505 TL’lik ödeme yapılacak

Yeni bir destek ödemesi için harekete geçmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TEY ödemelerini duyurdu. Peki TEY ödemesi nedir, şartları nelerdir? İşte TEY ödemesi miktarı…

Yeni bir destek ödemesi

Sosyal destek ödemeleri arasına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bir yeni destek ödemesi için daha haber geldi. Bu destek ödemesi kapsamında özellikle çocuğu eğitim gören hanelere yardım yapacağını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardımdan yararlanma şartlarından yardımın ödeme miktarlarına kadar birçok ayrıntıya ilişkin bilgi verdi.

Çocukları eğitim alan ve eğitim alanında fırsat eşitliğini yakalayamayan maddi gelir açısından yoksul aileleri desteklemek için yeni bir destek programını devreye almış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu desteğe ilişkin ayrıntılı bir bilgilendirme gerçekleştirdi. Bu bilgilendirme kapsamında projenin sağlayacağı destekten yararlanacak ailelerin TEY kapsamında ödemeler alacağı öğrenildi. Peki TEY ödemesi nedir, şartları nelerdir? İşte TEY ödemesi miktarı…

TEY ÖDEMELERİ BAKANLIKÇA DEVREYE ALINIYOR

Bu yıl hayata geçirilmesi beklenen Toplumsal ve Ekonomik Yardım Programı (TEY), geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. Maddi sıkıntı içerisinde olan ailelere yönelik bir yardımı ifade eden TEY, özellikle de bu ailelerin çocuklarını eğitim için desteklemek ve onlara eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için devreye alındı. Projeye yönelik çalışmalar devam ederken; proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştireceği ortalama ödem miktarları da ortaya çıkmaya başladı.

BAŞVURULARIN E-DEVLET’TEN YAPILMASI BEKLENİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın planlama aşamasında olan projesinin detaylarına göre; projenin destek miktarlarının çocuğun eğitim seviyesine göre değişiklik göstermesi bekleniyor. Bu kapsamda SED ödemelerinin referans alınması beklenirken, herhangi bir değişiklik olmaması halinde okul öncesi eğitim alan çocuklar için 2 bin 421 TL ila 3 bin 614 TL arasında, yükseköğrenim gören gençler için ise 4 bin 358 TL ila 6 bin 505 TL arasında ödeme yapılması planlanıyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde başvuruya açılması beklenen TEY ödemeleri için başvuruların e-Devlet yapılması da bekleniyor.