Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ev hanımı kadınlara 1.000 TL nakit desteği! Başvurular çoktan başladı!

Kadınlara yönelik yardım türlerini artıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlar için hazırladığı 1.000 TL’lik destek paketinin müjdesini verdi. İşte destekten yararlanma şartları…

Kadınlara yönelik yardım türlerini

Birçok destek türünü peş peşe uygulamaya geçirmesiyle son zamanların en çok konuşulan bakanlıklarından olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yönelik vermiş olduğu nakdi destekleri de artırmaya başladı. Bu kapsamda kadınlara yönelik 1.000 TL destek programını da devreye almış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu desteğe ilişkin bilgi verdi. Bu destek paketi kapsamında kadınlara ödeme yapacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları duyurdu.

Kadınlara özel birçok desteği devrede tutan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir süredir yaptığı nakdi yardım olan 1.000 TL’lik destek için yeni bir açıklama geldi. Başvuruların devam ettiğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, programdan yararlanabilecek olan kadınlara yönelik açıklama yaptı. Peki 1.000 TL ev hanımı, kadın desteği nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1.000 TL’lik desteğinden yararlanma şartları…

BAKANLIK, KADINLARA 2.000 TL VERİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlar için devreye aldığı ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı’ kapsamında ödenen 1.000 TL desteğe ilişkin gelen açıklamada destekten yararlanma şartları yer aldı. Bu açıklama kapsamında hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan ve eşini kaybetmiş olup da vefat eden eşle evliliği resmi nikahlı olan kadınların bu destekten yararlanabileceğini bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemeleri kapsamında iki aya bir olmak üzere aylık 1.000 TL olacak şekilde destek ödemesi gerçekleştireceğini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan başvuru adresine ilişkin de bilgi geldi.

BAKANLIK, BAŞVURULARI SYDV’DEN ALIYOR

Aylık 1.000 TL olan ve iki ayda bir 2.000 TL şeklinde ödenen vefat eden kadınlara yönelik destek kapsamında başvuruları almaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, paylaştığı duyuruda başvuru adresine ilişkin; “İkamet edilen il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV)  başvuruda bulunulabilir” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda çalışan kadınların bu destekten yararlanamayacağını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı şekilde eşi vefat ettikten sonra biriyle evlenen ya da birliktelik yaşamaya başlayan kadınların da destekten yararlanamayacağının altını çizdi.