AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Kim? Akyurt AK Parti Adayı Hilal Ayık Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Akyurt ilçesi için çalışacak aday belli oldu. AK Parti Akyurt ilçe belediye başkan adayı Hilal Ayık oldu. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Akyurt için çalışacak AK Parti adayı araştırıldı. Peki, Hilal Ayık kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

AK Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Kim? Akyurt AK Parti Adayı Hilal Ayık Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı. Siyasi partilerde aday trafiği hızlandı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri süreci için kolları sıvayan Ankara AK Parti Akyurt adayı belli oldu. belediye başkan adayı Hamza Dağ ardından ilçelerdeki adaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan flaş listeyi duyurdu. 24 Ocak Çarşamba günü yayınlanan AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları listesi incelendi. Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından tebliğ yapıldı. Mevcut Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Mamak adayı oldu. Eski Altındağ Başkanı Veysel Tiryaki ise yeniden Altındağ ilçesi için aday gösterildi. Keçiören belediye başkanı adayı Zafer Çoktan olarak belirlendi. Gölbaşı, Ayaş, Polatlı, Kalecik ve Etimesgut ilçesinde Cumhur İttifakı MHP adayları ile seçime girileceği söylendi. İşte Ankara belediye başkan adayları..

AK PARTİ AKYURT ADAYI HİLAL AYIK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

1987 yılında Ankara'da doğan Hilal Ayık hayatı araştırıldı. AK Parti Ankara Akyurt belediye başkan adayı Hilal Ayık 2010 yıllında Bilkent Üniversitesi’nden mezun oldu. 2013 yılında yüksek lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde tamamlayan Hilal Ayık, Sabahattin Zaim Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimi aldı. 2012 yılında ASOS yani Askeri Sağlık Otomasyon Sistemi projesiyle çalışma hayatına başlayan Hilal Ayık, Başbakanlık tarafından yürütülen Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklenen GİGM (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) e-Oluşum Projesinde görev aldı. 2014 yılından bu yana bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirkette yazılım uzmanı olarak çalışan Hilal Ayık, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) üyesidir. 2013 yılında AK Parti'de siyasi çalışmalarına başlayan Hilal Ayık, 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2014 ve 2016 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Başkan Yardımcısı olan Hilal Ayık 2016 ve 2018 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yaptı. 2018 yılında yapılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilen Hilal Ayık, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Ankara Akyurt İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.