AK Parti Ankara adayını ne zaman açıklayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara ve diğer kalan büyükşehirlerdeki belediye başkanı adaylarını 14 Ocak Pazar günü açıklayacaklarını duyurdu. Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul merkezli bazı illerin açıklamalarını geçtiğimiz pazar günü yaptıklarını ve Pazar günü Ankara ve diğer illerin açıklamalarını yapacaklarını belirtti. Erdoğan, "Pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz" dedi.

Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Geçtiğimiz pazar İstanbul merkezli olarak bazı büyükşehirlerle illerin açıklamalarını yaptık. Şimdi bu hafta da pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız. Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor. Pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. Pazar günü inşallah Ankara merkezli olarak büyük ihtimalle ATO Kongre Salonu'nda bu toplantımızı yapıp yine büyükşehirlerle kalan illerimizin açıklamasını yapacağız."

Erdoğan, ayrıca Cumhur İttifakı'nın çalışmalarına vurgu yaparak, "Cumhur İttifakı olarak bizim başından itibaren gayet samimi bir havada Cumhur İttifakı olarak neler yapabiliriz, arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Çok çok emin adımlarla inanıyoruz ki bu seçimlerde Cumhur İttifakı karşı yakada olanlara beklemediği bir hüsranı yaşatacaktır. Bu konuda teşkilatlarımız çok güçlü el ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'in Gazze'deki eylemleri nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırım davası ve Kızıldeniz'deki gerilime de değinen Erdoğan, "Şu an itibarıyla savunmalarını yapmaya başladılar fakat bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler, ciddi manada Lahey'de iş görüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ