AK Parti Bakırköy Belediye başkan adayı kim? Ali Talip Özdemir kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti Bakırköy Belediye başkan adayı kim? Ali Talip Özdemir kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ali Talip Özdemir'in biyografisi ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. 1953 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Özdemir, Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Siyasetle ilgilenmeye yüksek lisans döneminde başlayan Özdemir, 1984 yılında Konya-Ereğli Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1987 genel seçimlerinde Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Özdemir'in siyasi kariyerinde önemli görevler üstlendiği bilinmektedir. Mesut Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde, 1991 yılında kurulan kabinede Çevre Bakanı olarak görev aldı. Ayrıca, 1992 yerel seçimlerinde Bakırköy Belediye Başkanlığı'na seçilen Özdemir, bu görevi iki dönem sürdürdü. Siyasi arenada ANAP Genel Başkan Yardımcılığı, Çevre Araştırma Komisyonu Başkanlığı, Çevre Bakanlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı, Marmara ve Boğazlar Belediyeleri Birliği Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

Ali Talip Özdemir, 1953 doğumlu olup, Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini de Konya'da tamamladı. 1977 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Özdemir, 1987 yılında Makine Yüksek Mühendisi unvanını aldı.

Siyasi kariyerinde birçok görevde bulunan Ali Talip Özdemir, 11 Ocak 2003 tarihinde yapılan Anavatan Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık görevine seçildi. AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak da bilinen Özdemir'in hayatı ve siyasi geçmişi merakla takip edilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ