AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Kim? Çankaya AK Parti Adayı Duhan Kalkan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

AK Parti Çankaya belediye başkan adayı açıklandı. 24 Ocak Çarşamba günü açıklanan Çankaya AK Parti adayı Duhan Kalkan oldu. 31 Mart seçimlerinde Çankaya ilçesi için çalışacak olan Duhan Kalkan hayatı merak edildi. Peki, Duhan Kalkan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Kim? Çankaya AK Parti Adayı Duhan Kalkan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı belli oldu. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri startı verildi. Ankara Kalecik Belediye Başkanı olan Duhan Kalkan 2024 yerel seçimlerinde görev aldı. Yerel seçim hazırlıklarına tam gaz devam eden AK Parti Ankara Çankaya belediye başkan adayı Duhan Kalkan siyasi kariyeri merak konusu oldu. AK Parti adayı olarak ilan edilen Duhan Kalkan, AK Parti Çankaya belediye başkan adayı oldu. Peki, Duhan Kalkan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen soruların yanıtları..

AK PARTİ ÇANKAYA ADAYI DUHAN KALKAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

1983 doğumlu Duhan Kalkan babası emekli general, annesi ev hanımıdır. Babasının görevi nedeniyle Bilecik, Tarsus, Divriği, İstanbul, Çanakkale, Erzurum, Bingöl, İzmir, Konya, Diyarbakır ve Ankara illerinde yaşayan Duhan Kalkan, 2007 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Duhan Kalkan doktorasını 2015 yılında Gazi Üniversitesi Enerji üzerine tamamladı. 2008 yılında devlet memuru olan Duhan Kalkan; Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve ardından Cumhurbaşkanlığında kariyer uzmanı olarak çalıştı.

2018 yılında devlet memurluğundan ayrılan Duhan Kalkan, Ankara Barosu bünyesinde serbest avukatlık yapmaya başladı. 2018 yılında Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev alan Duhan Kalkan, AK Parti Ankara Elmadağ, Kızılcahamam ve Çubuk ilçelerinde koordinatörlük görevlerini üstlendi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerde Ankara Kalecik ilçesine AK Parti'den Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Duhan Kalkan yüzde 60,5'lik oy oranıyla Kalecik Belediye Başkanı seçildi. 5 Eylül 2019 tarihinde mazbatasını alarak görevine başlayan Duhan Kalkan mevcut Kalecik Belediye Başkanıdır. Evli ve iki çocuk babası olan Duhan Kalkan 2024 yerel seçimlerinde Çankaya adayı oldu.