AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz kimdir,, Ne iş yapar? Nerelidir? Zinnur Büyükgöz hakkında merak edilenler neler?

AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz kimdir, nereli, kaç yaşında?

Zinnur Büyükgöz kimdir?

Zinnur Büyükgöz, 1964 yılında Erzurum'da doğdu. İlköğretim eğitimini Bakırköy Koca Sinan İlkokulu ve Kadıköy İmam Hatip Ortaokulu'nda tamamladı. Lise öğrenimini ise 1983 yılında Gebze İmam Hatip Lisesi'nden mezun olarak tamamladı.

1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Şehir ve Bölge Plancısı unvanıyla mezun olan Büyükgöz, aynı üniversitede 1987-1989 yılları arasında Şehir ve Bölge Planlaması dalında yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Şehir Plancısı unvanıyla 33 yıldan uzun bir süredir hizmet vermektedir. Evli olan Zinnur Büyükgöz, dört çocuk babasıdır.

Siyasi kariyerine Refah Partisi'nde Darıca Belde Başkanlığı ve Gebze Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan Büyükgöz, aynı zamanda Fazilet Partisi'nde Kocaeli İl Yönetimi İcra Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi.

2004-2009 yılları arasında Gebze Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı ve Belediye Meclis Üyeliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Siyasi görevlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve farklı platformlardaki faaliyetlerine devam eden Büyükgöz, İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Bursa ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları'nda üyelik yapmıştır.

Türkiye genelinde İdare Mahkemeleri'nde Bilirkişi unvanıyla adaletin tecellisine katkıda bulunan Zinnur Büyükgöz, 2014-2016 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Proje Danışma Kurulu Üyesi olarak görev almış ve 2014 yılından bu yana Teknopark İstanbul Teknoloji Bölgesi'nde Proje Danışma Kurulu Üyeliği yapmaktadır.

Ocak 2019 itibarıyla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyeliği'nden ayrılan Büyükgöz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde halkın teveccühü ile Gebze Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ