Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Hüseyin Ayaz’ı ihraç ediyor!

Bugün Bağımsız Başiskele Belediye Başkan adaylığını açıklayan Hüseyin Ayaz, AK Parti’den ihraç ediliyor

Bugün Bağımsız Başiskele Belediye

AK Parti’den bir dönem Yeniköy Belediye Başkanlığı, iki dönem de Başiskele Belediye Başkanlığı yapan, ilçenin kurucu belediye başkanı Hüseyin Ayaz, bugün düzenlediği basın toplantısı ile Başiskele Belediyesi için Bağımsız Belediye Başkan Adayı olacağını ilan etti.

HÜSEYİN AYAZ NE DEMİŞTİ?

Başkan adayı Hüseyin Ayaz yaptığı açıklamada, AK Parti’den ihraç edilip edilmeyeceği noktasında kendisine yöneltilen soruya, “Tahir Bey ile Şahin bey ile de görüşüyorum görüşmeye devam edeceğim. Dostluk başka bir şey siyaset başka bir şey. Diğer partiler ile görüşmüyorlar mı? O insanlar bu şehrin insanı. Hem Tahir Bey hem Şahin Bey bu kentin değerleri. Ben Yasin Bey ile de görüşürüm. Bizim tercihlerimiz böyle. İhraç edilmeyi beklemiyorum. Partiye karşı, temsilcilerine karşı bir saygısızlığım olmadı” demişti.

TALUS AÇIKLADI

Ancak AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Nokta Gazetesine yaptığı açıklamada tartışmayı sona erdirdi. AK Parti’nin tüzüğünün gayet açık olduğunun altını çizen Şahin Talus, Hüseyin Ayaz’ın ilk yönetim kurulu toplantısında partiden ihraç istemiyle disipline sevk edileceğini söyledi.

EN DOĞAL HAKKIDIR FAKAT…

AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, “Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bağımsız belediye başkan adayı olabilir. Bu en tabii hakkıdır. Fakat bizim bir partimizin üyesi, teşkilatımızın mensubu bir isim böyle bir davranış sergileyemez. Eğer sergilerse, bunun bir sonucu olur.

İHRAÇ SÜRECİ BAŞLAYACAK

Konu tüzüğümüzde çok açık. Böylesi bir bağımsız adaylık, AK Parti üyeliği devam ediyorsa ihraç gerektirir. Biz de ilk il yönetim kurulu toplantımızda, tüzüğümüze uyarak kararımızı alacağız ve ihraç sürecini başlayacağız” açıklamasında bulundu.