AK Parti İBB adayı kim, belli oldu mu?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının kim olacağı merak konusu haline geldi. Yerel seçimlere yaklaşırken, AK Parti'nin aday belirleme sürecinde önemli bir aşama olan temayül yoklaması, 81 ilde gerçekleştirildi. İstanbul'da 6 aday adayı başvurusunu yaparken, bu adaylardan hangisi İBB Başkan adayı olarak belirlenecek, şu an için netlik kazanmış değil.

Aday belirleme süreci 9 Kasım'da başlayan AK Parti'de, 22 Kasım'da sona erdi. Bu sürecin ardından 26 Kasım Pazar günü, temayül yoklaması düzenlendi. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetiminde yapılan yoklamada, 81 ilde yaklaşık 160 bin AK Partili oy kullandı.

Parti içinde aday belirleme süreci devam ederken, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ankara'da yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye'de teşkilat mensubu arkadaşlarımızın görüşünü almış ve bu görüşleri Sayın Cumhurbaşkanımıza saat 16.00 itibarıyla arz etmiş olacağız." dedi. Yavuz, aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihinin 1 Aralık olduğunu belirtirken, partideki aday belirleme sürecinin devam ettiğini ve son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı komisyonun vereceğini söyledi.

İstanbul'da yapılan oylama sonrasında AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, 255 ilçe belediye başkan aday adayının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de 6 aday adayının başvurusunu gerçekleştirdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yerel seçimler için belediye başkan adaylarının açıklanacağı tarihi, "Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız." sözleriyle duyurdu. Bu açıklama sonrasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının da en kısa sürede açıklanması bekleniyor. İstanbul seçmeni ve kamuoyu, bu önemli gelişmeyi heyecanla bekliyor.