AK Parti Kırıkkale belediye başkan adayı kim? Mehmet Saygılı kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti Kırıkkale belediye başkan adayı kim? Mehmet Saygılı kimdir, nereli, kaç yaşında?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen törende AK Parti'nin tercihi, Mehmet Saygılı olarak açıklandı.

Aday Tanıtım Toplantısıyla Netlik Kazandı

Saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, 48 ilin adayını açıkladı. Bu kapsamda Kırıkkale için AK Parti'nin adayı Mehmet Saygılı oldu.

Mehmet Saygılı Kimdir?

1969 yılında Hacı Kaya ve Aysel Saygılı'nın beşinci evladı olarak dünyaya gelen Mehmet Saygılı, ilkokulu Tınaz İlkokulu'nda, ortaokulu Atatürk İlkokulu'nda, liseyi Kırıkkale Lisesi'nde tamamladı. 1990 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Saygılı, aynı yıl İngiltere'de dil eğitimi aldı. 1991-1992 yılları arasında askerlik hizmetini ifa etti.

İş dünyasında edindiği deneyimlerle dikkat çeken Saygılı, aile şirketinde ticari faaliyetlere devam etti. Aynı zamanda serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatına sahip olan Mehmet Saygılı, bu alanda da faaliyet göstermektedir.

Siyasi kariyerine 2009 yılında AK Parti'de il genel meclis üyesi olarak seçilerek başlayan Saygılı, 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı oldu. 2014 ve 2019 seçimlerinde AK Parti'den Kırıkkale Belediye Başkanı olarak seçilen Saygılı, halka hizmet etme konusundaki kararlılığıyla bilinmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ