AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın oldu. Tahir Büyükakın kimdir? Tahir Büyükakın kaç yaşında ve nereli?

2019 seçimlerimde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tahir Büyükakın yeniden aday gösterildi. Tahir Büyükakın kimdir? Tahir Büyükakın kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın oldu. Tahir Büyükakın kimdir? Tahir Büyükakın kaç yaşında ve nereli?

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

Tahir Büyükakın, 1969 yılında Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde doğdu. İlköğrenimine Kocaeli'nin Derince ilçesinde başladı ve İzmit İmam Hatip Lisesi ile devam etti. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim gördü.

Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde başladı. 1992 yılında bu fakülteden mezun olduktan sonra Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev aldı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. "Makro İktisat" alanındaki çalışmalarıyla 2013 yılında doçent unvanını aldı.

Kocaeli Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaparken, ekonomik krizler ve istikrar politikaları konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdi. 2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde danışmanlık yaptı ve belediye ile Su Kanal İdaresi'nin Stratejik Planlarını hazırladı. 2007 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter yardımcısı olarak görev aldı ve bu görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. Daha sonra aynı belediyede genel sekreter olarak görev yaptı.

Tahir Büyükakın, 21 Haziran 2017 tarihinde Bilecik Valisi olarak atanarak valilik görevine başladı. İyi derecede İngilizce bilen Tahir Büyükakın, evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Kocaeli Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katıldı. Tahir Büyükakın 2'nci dönemi için yeniden aday gösterildi.