AK Parti Kocaeli’de adayı belirledi. Ne zaman açıklanacak?

AK Parti Sözücüsü Ömer Öelik’ten çok önemli açıklamalar: Kocaeli’de aday belirleme çalışması tamamlandı.

AK Parti Kocaeli’de adayı belirledi. Ne zaman açıklanacak?

AK Parti Kocaeli teşkilatları, milletvekilleri, MKYK üyeleri ve belediye başkanlarından oluşan 62 kişilik heyet dün Ankara’ya gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Bugün ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 10 ilde aday belirleme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

BELİRLENEN ŞEHİRLER

İşte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları:

“Teşkilatlarımızın seçimlere hazırlık anlamında neler yaptıkları, eksiklerin tamamlanması ve seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü şekilde çıkması için çalışmalar değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanımızın illerle istişaresi devam ediyor. Şimdiye kadar İstanbul, Ankara, Adana, Samsun Bursa, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu ve Trabzon ile bugün çalışmalar buraya kadar tamamlanmış olacak. Diğer illerle ilgili de Cumhurbaşkanımızın çalışması devam edecek. Aday belirleme süreci devam ediyor.

AK PARTİ VE MHP’NİN ÇÖZEMEYECEĞİ SORUN YOK

Zaman zaman şurada sorun var, burada dorun var diye haberler çıkıyor. Bunlar müzakereden kaynaklı şeylerdir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de söylediği gibi AK Parti ile MHP’nin çözemeyeceği sorun yoktur. AK Parti ile MHP arasında herhangi bir sorun yok. Görüşmeler devam ediyor. Heyetlerin görüşme takviminde neler kaldı, henüz bilmiyorum. Adayların açıklanması için daha vaktimiz var.”

BÜYÜKAKIN MI AÇIKLANACAK?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantın ardından güldüğü fotoğrafı paylaşmış ve bu paylaşım, Büyükakın’ın ikinci dönemi için oluru aldığı şeklinde yorumlanmıştı. Ömer Çelik’in açıklamalarının ardından Başkan Tahir Büyükakın’ın, ilk duyurulacak belediye başkan adaylarından olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ