AK Parti kulisleri: Hangi iller hedefte? İstanbul’da fark ne kadar?

İşte 31 Mart seçimleri yaklaşırken hız kazanan yarışa dair AK Parti kulislerinden en sıcak bilgiler...

AK Parti kulisleri: Hangi iller hedefte? İstanbul’da fark ne kadar?

Yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kala kulisler de hareketlendi. İstanbul yarışı hız kazanırken gözler Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabete yönelmiş durumda.

İSTANBUL'DA BEKLENEN FARK

Anketlerin büyük bölümünde İmamoğlu önde görülürken bazı anketler de Kurum’u 1-1.5 puan önde gösteriyor. AK Parti'li yöneticilere göre seçim süreci son iki hafta daha da hareketlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemeçte etkisi daha fazla hissedilecek. AK Parti’nin üst düzey yetkilisi, Erdoğan etkisinin İstanbul’da seçimin Kurum lehine sonuçlanmasını sağlayacağını, farkın 150-160 bin civarında olacağını iddia etti.

HEDEFTEKİ İLLER

Gazete Duvar’ın haberine göre, sonucu merak edilen Manisa, Balıkesir, Bursa, Ordu, Antalya, Eskişehir illerindeki yarışta AK Parti iddialı. Bu illerin kazanılması sürpriz olmayacak. CHP’li belediye başkanlarınca yönetilen Hatay, Antalya, Eskişehir, Artvin, Bilecik ve Bolu’nun da İstanbul gibi kazanılabileceği hesaplanıyor. 31 Mart 2019 seçimlerinde HDP’nin kazandığı ama kayyım atanan Siirt’in de AK Parti tarafından kazanılma olasılığı gündemde. Bu durumda AK Parti kulislerine göre seçimde mevcut belediyelere 8 belediye daha eklenmiş olacak.

GÖZLER URFA VE GÜLPINAR’DA

31 Mart yerel seçimlerinde en merakla beklenen yarışlardan biri de Urfa’da olacak. Zeynel Abidin Beyazgül’ün tekrar aday gösterilmesine tepki gösteren AK Parti MKYK Üyesi Kasım Gülpınar partiden de istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden aday olmuştu. DEM Parti’nin de aday çıkardığı kentte üçlü bir yarış olması bekleniyor. Gülpınar’ın AK Parti oylarında ciddi bölünmeye yol açacağını söyleyener var ama “Kazanmasına yol açacak bir oy oranı olmaz” diyenler de mevcut. AK Partili yöneticilere göre ise aşiret ve tarikatların büyük oy potansiyelinin bulunduğu kentte Kasım Gülpınar iktidarın parçası iken etkindi, ancak AK Parti’den kopmasının ardından en fazla kendi tarikat ve ailesinin oyunu alabilir, bu oy da seçimi kazanmasına kesinlikle yetmez.

Kaynak: HABER MERKEZİ