“AK Parti kulislerinde Münir Karaloğlu’nu duyuyorum”

Kent siyasetinin masaya yatırıldığı Notka Atışı programında, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi ortaya atıldı

Her Çarşamba akşamı saat 21:30’da Nokta TV ekranlarında yayınlanan, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde, MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın yorumcu olarak yer aldığı Nokta Atışı programının gündemi yine çok yoğundu. CHP’li Küçükkaya, AK Parti kulislerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Münir Karaloğlu ismini çok duymaya başladığını ifade etti.

“KARALOĞLU’NU DUYUYORUM”

İşte programdan kesitler:

Mehmet Ümit Küçükkaya: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi anketlerinde genel seçimden aldığı oydan aşağıda çıktı diye bir Kocaeli kulisi var. Bununla birlikte (İçişleri Bakan Yardımcısı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri) Münir Karaloğlu’nun adaylık için çok ciddi bir pres yaptığına dair nedense duyumlar var. Garanti gibi gözüken Tahir beyin adaylığıyla ilgili bir AK Parti’nin siyasal sohbet ortamı mı diyelim, böyle bir haberler var.

“SİZE GELEN ANKETLER BİZE NİYE GELMİYOR?”

Aydın Ünlü: Sizin iki haftadır bir anket şirketiyle bağınız var herhalde. Size gelen anket şirketi bilgileri bize niye gelmiyor? Ben onu anlamıyorum. Özellikle televizyona çıkan bir arkadaş var, Enver Everdi bey. O birebir tutturan bir insan. Onun anketi önemli. Siyasi kulislerde mevcut adayı yıpratmak için birileri bilgiler yayabilir.

“BEN TAHİR HOCAYI DESTEKLERİM”

Mehmet Ümit Küçükkaya: Bir dakika, ben mevcut adayı yıpratmayla ilgili bir şey söylemem. AK Parti içerisinde konuşulan bir şey. Bir kere Tahir hoca benim öğretmenim. Ben böyle bir durumda Münir beyi desteklemem. Neden destekleyeyim… AK Parti içinde ön seçim olur da bana oy verdirirlerse, ben oyumu Tahir beye veririm.

“TAHİR BEYİ KAFAYA YAZMIŞLAR”

Aydın Ünlü: Özellikle spekülaslasyon yapanlar sizin cenahta. Bu spekülasyonlar sizin cenahta var. Bugün benim kafeyi biliyorsun, siyasi kulislerin en çok döndüğü yer. Kamuoyu ne diyor biliyor musun? Büyükşehir’le ilgili hiçbir sıkıntı yok. Tahir beyi kafaya yazmışlar. Kim aday olursa olsun…

“MANİPÜLASYON YAPMIŞLARDIR BAŞKANIM!”

Mehmet Ümit Küçükkaya:Bir ay önce öyleydi. Bir ay önce de (Münir Karaloğlu’nu) birileri yapmaya çalıştı olmadı… Bu siyasette vardır.

Aydın Ünlü: Var ama, bugünlerde bir belediye başkan adayı açıklanacak, herkes kozunu kullanıyor. Herkes yüklenebildiği kadar yükleniyor. İnanın aday belli olduktan sonra her şey süt liman olacak.

Mehmet Ümit Küçükkaya: Ben bunu AKP kulislerinden duydum. Benim çıkardığım bir şey değil. Belki bana manüpülasyon yapmışlardır ama…

Aydın Ünlü: Evet, sen televizyona çıkacaksın diye sana manipülasyon yapmış olabilirler başkanım…

Programın ilgili bölümünü canlı yayın linkinin 4’ncü saat 14’üncü dakika ile 4’üncü saat 18’nci dakika arasında izleyebilirsiniz…

Kaynak: HABER MERKEZİ